En magisk Hultsfredkombo

Vi promenerar till ett jobb och pratar om att grilla. Min kollega är en entusiast, en sådan som står med pannlampa och vänder perfekta köttbitar på grillen under mellandagarna.

Snart är vi här igen.

Snart är vi här igen.

Foto: Mari Gustafsson

Helgspalt2015-05-02 06:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

.

Jag är inte av samma kaliber, även om jag älskar grillad mat. Gärna med en schysst sallad till. Ärtskott och solvarma smulbär tillsammans med kvisstomater och god ost. Rostade nötter.

.

En av mina starkaste matupplevelser härstammar från Hultsfredsfestivalen. Antagligen var budgeten begränsad och billigast gick först. Men en dag köade jag till ett matstånd med magisk doft. Det jag fick i min hand var en gyllenrostad baguette med ett spett av saftigt grillade köttbitar tillsammans med några salladsblad och en kall vitlökssås. Antagligen påverkat av nudlar och mikrouppvärda fryspizzor, men den mackan var rena himmelriket i smaker och textur.

.

Fortfarande tycker jag det, att bröd och grillat är en suverän kombo. Kring Valborg är det grillpremiär för många. Vi har fångat upp det via en enkät om vad man helst lägger på grillen. På nästa sida finner du några schyssta grejer som kanske gör grillningen både godare och roligare.

Smaklig helg.

Mari Gustafsson

Ålder: 36 år.

Familj: Man och en dotter.

Gör: Helgsidorna en gång i veckan i PT.

Planerar: För semester och hur sidornas uppehåll ska se ut i sommar.

Drömmer om: Att ligga i soffan en kväll utan att ha ont i nacken.

Nästa veckas ta-tag-i: Fönsterputs och besöka en ny sjukgymnast (för vilken gång i ordningen?).

Gör mig glad: Beröm, uppmärksamhet, kramar.

Läs mer om