Rimsmedernas mästare har förvisso flyttat från Piteå och är numera en i myllret i Tjockhult, men rimmandet har han inte slutat med. Så, Erik Forsgren, jag lånar den här småelaka, men fyndiga, om statsminister Stefan Löfven i fall han hade varit fotbollsspelare.
"Han började som vänsterytter
men inläggen blev sisådär.
Så han insåg att vänsterback
vore en bättre karriär.
Men han fann spelupplägget
för radikalt för en påläggskalv.
Då ville han spela libero
-och slutade som centerhalv..."
Haha, det blir lätt så när man kohandlar för makten. Mm, visst, jag vet, om den andra sidan fått regera så hade vi haft både högerback och högerytter samt en reserv som inte hade fogat sig i att bara sitta på bänken.
Försöker titta på TV4 bara för att den muttrande GW bytt kanal, men ger upp. Jag har oerhört svårt för reklam-tv, särskilt när det är avbrott typ var tionde minut. Att se en film under de omständigheterna går helt enkelt bort. Jag är för otålig, klarar det inte.
Tack och lov för SVT, Netflix och HBO, om än det kostar en slant.
Nej, tv-reklam är inte kul, men det fanns en tid när reklam var roligt. På bio! Oj, man ville verkligen inte missa reklamen före filmen.
En av de mest kända reklamkampanjerna i Sverige torde vara "Socialstyrelsen vill att vi äter 6-8 brödskivor per dag". Den både roade och retade. Än idag finns det många som tror att det var Socialstyrelsen som låg bakom. I själva verket var det branschorganisationen Brödinstitutet. Med andra ord ingen statlig folkhälsokampanj, utan bara reklam för bröd.
Alltså en faktoid (en föreställning som hålls för sann, men som i själva verket är felaktig).
Så långt allt väl, men riktigt så enkelt är det inte. Det är det nästan aldrig. Det fanns en koppling till Socialstyrelsen. Kampanjen försvarades av Socialstyrelsens kanslichef Nils Östby och på en presskonferens 1976 sa han att "Vi måste ha rätt att gå ut med ett delbud för hälsosammare livsföring i samråd med näringslivet. Skulle socialstyrelsen finansiera det själv måste man spara i 10 -12 år för att få råd med en ordentlig kampanj".
Nu var förvisso Socialstyrelsens roll tämligen liten i sammanhanget och varken Östby eller någon annan hade förstått omfattningen av reklamkampanjen.
Till sist kan konstaterar att bröd är gott, men om det ska ses som en del av en hälsosammare livsföring tål att diskuteras.