Postkodlotteriet: "Inte hört om någon som blivit spelberoende"

Postkodlotteriets presschef Roger Magnergård bemöter Simon Olofssons krönika som kritiserar Postkodlotteriets telefonförsäljning. "Under mina dryga tio år som presschef på lotteriet har jag inte hört talas om någon som blivit spelberoende av Postkodlotteriet", skriver han.

Postkodlotteriets presschef Roger Magnergård bemöter krönikören Simon Olofssons åsikter om Postkodlotteriets telefonförsäljning. (Arkivbild)

Postkodlotteriets presschef Roger Magnergård bemöter krönikören Simon Olofssons åsikter om Postkodlotteriets telefonförsäljning. (Arkivbild)

Foto: Emil Lundberg

Piteå2024-07-06 21:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Simon Olofsson skriver i sin lördagskrönika att det är omöjligt att få Postkodlotteriets försäljare att sluta ringa. Där har han fel. Lika fel är det att jämföra lotteriet med spel som är beroendeframkallande.

Cirka en miljon svenskar prenumererar på en Postkodlott för att de vill vara med och bidra till en bättre värld samtidigt som de har chansen att vinna med sina grannar. Tillsammans stöder de 61 organisationer, Röda Korset, Cancerfonden, Sjöräddningssällskapet, Hjärt-Lungfonden för att nämna några av de som årligen får dela på en dryg miljard kronor.

Spelberoende karakteriseras vanligen av att det går kort tid mellan insats och resultat. Den som prenumererar på en Postkodlott ena månaden får vänta till nästa för att få veta hur det gått. Under mina dryga tio år som presschef på lotteriet har jag inte hört talas om någon som blivit spelberoende av Postkodlotteriet.

Så var det där med telefonförsäljarna. Om Simon Olofsson antingen mailar eller ringer Postkodlotteriets kundservice och berättar att han inte önskar säljsamtal fungerar spärren efter en eller två arbetsdagar.

Så Simon Olofsson, det är ett krig som du absolut kan vinna. Bara du vill.

Roger Magnergård

Presschef Postkodlotteriet

undefined
Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet. (Arkivbild)