Mer näringsrik mat
Jag blev minst sagt bedrövad när jag läste och såg bilderna i PT från skolan i Svensbyn och den mat som barnen fick på tallriken, burgare med bröd, morotsstavar och vitkål. (Arkivbild)
Foto: Gunnar Westergren
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Minst 80 procent på tallriken bestod av bröd. Det må uppskattas av barnen men hur näringsriktig är den måltiden?
Skulle de kommunanställda nöja sig med detta i sin matsal? I dag när varje tidning har artiklar om hur viktigt det är med näringsriktig kost och att det ska vara tillagad mat. I artikeln står det att det serveras "gott om grönsaker", men inte såg det ut på bilderna som särskilt "gott om" i de små skålarna.
Samma dag hade Nordnytt ett reportage om skolmaten i Luleå, där serverades den dagen spagetti och köttfärssås och nog var det sås alltid, men var fanns köttfärsen, det såg ut att vara väldigt mycket sås och just ingen köttfärs i såsen?
Men där var i alla fall kommunens politiker på besök och provåt av maten så där finns det kanske hopp om bättre näringsriktigare mat. Barnen är vår framtid.