Mer näringsrik mat

Jag blev minst sagt bedrövad när jag läste och såg bilderna i PT från skolan i Svensbyn och den mat som barnen fick på tallriken, burgare med bröd, morotsstavar och vitkål. (Arkivbild)

Jag blev minst sagt bedrövad när jag läste och såg bilderna i PT från skolan i Svensbyn och den mat som barnen fick på tallriken, burgare med bröd, morotsstavar och vitkål. (Arkivbild)

Foto: Gunnar Westergren

Piteå2008-12-05 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Jag blev minst sagt bedrövad när jag läste och såg bilderna i Piteå-Tidningen den 22 november från skolan i Svensbyn och den mat som barnen fick på tallriken, burgare med bröd, morotsstavar och vitkål.
Minst 80 procent på tallriken bestod av bröd. Det må uppskattas av barnen men hur näringsriktig är den måltiden?

Skulle de kommunanställda nöja sig med detta i sin matsal? I dag när varje tidning har artiklar om hur viktigt det är med näringsriktig kost och att det ska vara tillagad mat. I artikeln står det att det serveras "gott om grönsaker", men inte såg det ut på bilderna som särskilt "gott om" i de små skålarna.

Samma dag hade Nordnytt ett reportage om skolmaten i Luleå, där serverades den dagen spagetti och köttfärssås och nog var det sås alltid, men var fanns köttfärsen, det såg ut att vara väldigt mycket sås och just ingen köttfärs i såsen?
Men där var i alla fall kommunens politiker på besök och provåt av maten så där finns det kanske hopp om bättre näringsriktigare mat. Barnen är vår framtid.
Läs mer om