Ju mer vi förtydligar dansens relevans i relation till FN:s globala mål för hållbar utveckling, desto bättre förutsättningar skapar vi för ökad inlärning, förbättrad hälsa samt ökad tillit till att vi alla kan vara med och påverka vår egen och planetens överlevnad.
Den sjunde Dans i skolan-biennalen ”Dans, hälsa och lärande” närmar sig med siktet inställt på Agenda 2030 och de sjutton globala målen för hållbar utveckling vilka kommer att koreograferas under biennalen i Piteå 6–7 maj 2020.
Dans och hållbar utveckling är processer som innebär att både nuvarande och kommande generationer skall kunna tillförsäkras en hälsosam och god miljö, ekonomisk välfärd och rättvisa. Vi behöver alla anta uppmaningen och ställa oss frågan om vad hållbar utveckling innebär för oss; kritiskt värdera och diskutera alla tänkbara drivkrafter och hinder för våra framtida yrkesroller samt aktivt bidra efter bästa förmåga till en hållbar global samhällsutveckling.
Vid Dans i skolan-biennalen i Piteå lyfter vi dansen kopplat till FN:s globala mål för en hållbar utveckling på ett begripligt och lustfullt sätt, så att alla kan känna igen sig och känna sig delaktiga. Dansen hjälper oss in i ett lärande, som gör att vi inte bara vet vad som behöver förändras, utan även är med och skapar den förändring som behövs.
Kom till biennalen och låt dansen få inspirera dig:
Se och skapa dina visioner
Reflektera och tänk kritiskt och etiskt
Sök efter synergier i allt du gör
Samarbeta och skapa dialoger
Hitta din egen styrka och handlingsberedskap
Vi kommer under två dagar att få inspireras av modiga, engagerade, medkännande och medvetna deltagare, lärare, danskonstnärer, föreläsare, musiker, forskare och beslutsfattare med siktet inställt på Agenda 2030 och relevansen med dansen.