Coronakrisen och klimatkatastofen

Corona-viruset har förändrat livet för nästa alla. Flera tusen människor har dött och hundratusentals är smittade. Resandet har upphört, likaså folksamlingar på restauranger, teatrar och idrottstävlingar.

Insändarskribenten anser att det inte stämmer att isbjörnarna riskerar att dö ut.

Insändarskribenten anser att det inte stämmer att isbjörnarna riskerar att dö ut.

Foto: Tore Meek

Piteå kommun2020-04-01 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Flygplan, taxibilar och industrier står stilla. Utsläppen från koldioxid har minskat drastiskt.

Aktivister kräver nu att politikerna skall behålla eller förlänga dagens extrema restrektioner för klimatets skull och hänvisar till spådomar som ständigt visat sig vara falska. De hävdar att viruset bara kan orsaka några enstaka procent döda, medan klimatkatastrofen kan hota stora delar av mänskligheten. Varför tror de att klimatet kan bli så galet? Det beror på att de hänvisar till FN:s klimatpanel IPCC och dess framtidsscenarior.

Sedan 1990 har den upprepat spått:

  Söderhavsöarna kommer att slukas av stigande hav. Men flygfotografering visar att fler öar växer än krymper. Korallerna växer lika fort som havet stiger.

  Öknarna kommer att växa. Satelliterna visar att de krympt. Jorden har blivit 13 procent grönare på 30 år.

  Skördarna kommer att minska så att svälten förvärras. FAO visar att skördarna ökat dramatiskt, så att en fjärdedel av mänskligheten lyfts ur svält och misär på 25 år enligt Världsbanken.

  Isen i Arktis skulle smälta och isbjörnarna riskerar att dö ut. Stammen har ökat från några få tusen till fler än 30 000.

Klimatet håller inte på att bli så varmt, att kris skulle kunna uppstå som IPCC:s har påstått sedan 1990. Deras spådomar har nästan alltid slagit fel. Verkligheten har blivit raka motsatsen till deras förutsägelser.

Ön Gabura höll på att försvinna för en dramatisk höjning av havet enligt rapporter. Nils-Axel Mörner, svensk klimatforskare undersökte 2010 kusten där höjningen hade rapporterats. Det visade sig, att man röjt bort mangroveträden, för att ge plats åt odling av räkor. Inget hindrade nu längre stormvågor att skölja upp på marken och ta med sig jord ut i havet. Kvar stod träd med rötter som pekade horisontellt 60 och 80 centimeter över marken. Så mycket jord hade förlorats. Havet hade inte stigit. IPCC  alarmerar ständigt om havets stigningar trots att det bara rör sig om 1-2 mm per år. Många av deras forskare använder sattelitdata, som visar snabbare stigning utan att verifiera dem mot hamnarnas loggar. Meteorologiska WMO är en del av FN och har fått felaktiga data från okunniga ”klimatforskare” som IPCC anlitar.