Varför danskt kött i butiken?

En handlare som rakryggat vägrar saluföra djurfabrikskött och Klövermjölk, det är väl ett ställningstagande som heter duga det?! skriver singaturen Konsument.

Mer lokalproducerat kött önskas av ”Konsument”, som tycker handlarna ska rata kött från djurfabriker.

Mer lokalproducerat kött önskas av ”Konsument”, som tycker handlarna ska rata kött från djurfabriker.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Insändare2018-11-21 09:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ibland blir jag så trött på våra livsmedelsbutiker. Varför envisas handlarna med att saluföra till exempel danskt och tyskt griskött, visserligen billigt men med stor sannolikhet fullt av antibiotika och resultatet av ett avancerat djurplågeri.

Har de någonsin sett bilderna från djurfabrikerna, de fastkedjade suggorna som aldrig sett dagsljus, som aldrig varit ute eller ens fått röra sig inomhus, som ligger ner hela livet och föder och matar sina griskultingar fastbundna – för att sedan slaktas och bli billigt fläsk, bland annat i Sverige.

Jag mår illa.

Läste någonstans en handlare som sa att ”kunden måste ju få välja”, men har inte butiksansvarig ett ansvar och ett val?

Att rakryggat säga nej till kött från djurfabriker, Klövermjölk och annat som slår undan fötterna för våra egna bönder och helt enkelt inte saluföra det, det är väl ett ställningstagande som heter duga det!

Gynna våra bönder som har god djurhållning och minimalt med antibiotika.

Köp in när- och lokalproducerat i största möjliga mån och sluta med den hemska billiga fläskfilén.

Det är dessutom bra för klimatet också, om vi konsumenter mer sällan äter kött och då väljer god kvalitet och lokalproducerat.