Detta arbete måste ske och sker kontinuerligt under hela mandatperioden. Det tycker Brith Fäldt (v) är stötande.
Vi vill få in mer människor i den lokala demokratin. En sådan metod är då att ersättarna i nämnderna ska få ersättning vid närvaro på möten. En kostnad, men man kan till exempel sänka de ordinaries ersättning, ta bort ett kommunalråd och strunta i att skicka chefer och politiska höjdare till Sankt Barth.
Man kan börja med bilersättning. En översyn av chefslönerna är också nödvändig. En sänkning med mer än hälften av till exempel fastighets- och kommunchefens lön till cirka 40 000/månad föryngrar och effektiviserar tänkeriet. Våra många stora och små besparingsförslag gillas dock inte av majoritetspartierna.
Märkligt att Fäldt inte vet att oppositionen i Piteå består av 7 partier med ibland mycket olika åsikter. SLP har inget samarbete med M och C. Att M och C förhandlat med KS presidium om inrättandet av en oppositionsrådspost är något vi helt saknar kunskap om.
SLP stöder inte sådana idéer utan vill istället föra tillbaka politiken till flera invånare. Vår bestämda åsikt har alltid varit att ersättarna ska komma från samma parti som de ordinarie. Istället har majoriteten beslutat om att tillämpa ett fullständigt idiotiskt och odemokratiskt ersättarsystem. SLP:s enda val var att bestämma i vilken ordning andra partier skall ersätta oss.
I KS kommer t ill exempel Mats Dahlberg (MP) aldrig eftersom han jobbar i Stockholm under veckorna. Han ersätts av en från V. I KS möte 4/10 var jag tvungen att avvika före mötets slut. Vår ordinarie SLP-ersättare kunde ej komma. Så näste på tur var en från MP som inte fanns där. Eftersom S hade en extra ersättare så inträdde denne.
Att S ska företräda SLP:s åsikter blir härmed helt absurt. Självklart kan partierna komma överens om att ersättarna alltid ska vara från samma parti.
Brith Fäldt (v) arbetar för att ge ordet populism en negativ innebörd. Att vara populist är mycket dåligt menar hon. Att företräda folket mot den politiska eliten ser vi dock inte som något negativt;
"Populism (lat. populus, "folk") avser vanligen ett förenklat förhållningssätt till politik, där samhället delas upp i de två grupperna "folket" och "eliten". Folket ses vanligen som bärare av "sunt förnuft". (Wikipedia)