REPLIK
Med anledning av planerna, insändarna och artiklarna om nedläggning av köket vid Piteå sjukhus.
Mycket ska man höra innan öronen faller av. Region Norrbotten planerar att stänga köket på sjukhuset i Piteå, detta för att spara pengar. Maten till sjukhusets patienter ska framöver transporteras med bil från Sunderbyn, är det tänkt.
Jag är njursjuk sedan 2010 och har dialysbehandling i Piteå. Maten (lunchen) är en viktig del i behandlingen. Det är viktigt att få i sig näringsrik och rätt mat för alla sjuka.
Visst lagar Sunderbyn kanske bra mat men maten ska köras till Piteå förpackad i lådor. Rädd att kvaliteten försämras rejält. Försämrad arbetsmiljö även för personalen i Sunderbyn. Lägg till det kökspersonalen i Piteå som – förlorar sina jobb?
Jag fattar inte varför det ska ändras på det som är bra. Och var är miljötänket?
Jag oroar mig också för dialyspersonalens arbetsmiljö. Hur ska det bli när sjuksköterskorna ska värma och dela ut maten till var och en. Stress och elände! Och det för redan arbetstyngd personal.
Hur länge orkar personalen? Hur mycket måste byggas om på avdelningarna för att värma all mat?
Hur mycket måste förändras i Sunderbyn? Jag har god erfarenhet från både avdelning och restaurang i Sunderbyn, skulle tro att där måste byggas om rejält.
Rör inte köket och maten vid Piteå sjukhus!