"Vädrets svängningar är naturliga"

Temperaturen på jorden ökar inte alls så snabbt som vissa vill påskina. Svängningarna i vädret som vi ser är naturliga, skriver skribenten.

Venus marktemperatur ligger strax över 450 grader celsius, skriver insändarskribenten.

Venus marktemperatur ligger strax över 450 grader celsius, skriver insändarskribenten.

Foto: TT

Insändare2020-07-14 14:14
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

REPLIK

Svar på Joakim Nilssons replik ”Ogranskat material övertygar inte” den 11 juli.

Klimatdebattens alarmister förebrår ofta oss realister för fel de själva begår. Joakim Nilsson gör detta tydligt. Han påstår att jag inte försöker förstå, medan han själv bara upprepar vad andra påstått.

JN tror på växthuseffekten fast den inte bevisats på hundra år. Han låter sig luras av en fusk-enkät. Den är meningslös med 70 procent bortfall av svaren. Ändå refererar han till 77 av 10 000 utan sinne för proportioner. De som ”identifierade sig som aktiva klimatforskare” är främst de som valt att forska, för att de tror på IPCC:s hypotes om koldioxiden och försöker finna bevis för denna. Riktiga forskare kallar sig fysiker, kemister, biologer, oceangrafer, astronomer.

Venus marktemperatur ligger strax över 450 grader celsius. Dess atmosfär är så tjock att gravitationen höjer trycket vid marken till 90 gånger det vi har. Som bekant ökar trycket på en gas som komprimeras, enkel fysik. Halten koldioxid har ingen mätbar effekt enligt forskarna Nikolov-Zeller och Robinson-Catling. Det gäller alla planeter.

Forskarna Connolly redovisar sina resultat så utförligt att alla som kan tänka själva förstår att koldioxidens verkan är noll. JN hänvisar till kretsen runt IPCC. I 30 år har de förutsagt framtidens klimat. Vi ser nu hur kompetenta de varit.

Söderhavsöarna skulle översvämmas, men de är kvar och fler växer än krymper. Öknarna skulle växa. De har krympt, så jorden blivit 13 procent grönare. Skördarna skulle minska och orsaka svält. De har i stället ökat så dramatiskt att en fjärdedel av mänskligheten lyfts ur ”extrem fattigdom” enligt Världsbanken. Isbjörnarna hotades av utrotning. De är nu cirka 30 000.

De som JN litar på har oftast haft fel. Han anför ”granskningsprocesser” i ”ansedda tidskrifter som Nature och Science”, som har förlorat sitt anseende. De har beslagits med partisk granskning från kollegor till författarna, samt mörkat epokgörande forskning till exempel den av Henrik Svensmark, som visar hur solen påverkar klimatet via kosmisk strålning. Den är nu extremt passiv, vilket tidigare sammanfallit med kallt klimat.

Joakim Nilsson kämpar mot en uppvärmning när klimatet redan börjat bli kallare. Det är meningslöst att satsa en massa skattemedel på verkningslösa åtgärder för att minska koldioxidutsläppen. Satsa resurserna på sjukvård, polis, åldringsvård och fattigpensionärer istället, där behövs pengarna bättre.