"Sporthallen i Vidsel bör rustas upp"

Vi vet inte om Thommy Fors frågor kring satsningar på landsbygden var enbart till Socialdemokraterna. Men här är i varje fall Moderaternas svar på insändaren "Sluta avveckla – börja utveckla byarna!" i Piteå-Tidningen den 4 november.

Moderaterna har påbörjat en del besök i kommunens anläggningar. Det gör vi för att få en förståelse för verksamheternas behov", skriver insändarskribenterna.(Arkivbild)

Moderaterna har påbörjat en del besök i kommunens anläggningar. Det gör vi för att få en förståelse för verksamheternas behov", skriver insändarskribenterna.(Arkivbild)

Foto: Håkan Öberg

Insändare2021-11-04 10:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SVAR:

Du har rätt, byarna skall självklart inte glömmas bort. Att sporthallen i Vidsel ser ut som den gör, samtidigt som det byggs nytt i centralorten, är galet. I vår agenda skall den självklart rustas upp. M har påbörjat en del besök i kommunens anläggningar. Vi har besökt räddningsstationen, gymnasiet, hälsocentralen, Älvsby energi och nyligen Vidsels skola, och fler besök är på gång. 

Det gör vi för att få en förståelse för verksamheternas behov. Golvet i sporthallen i Vidsel är i behov av att bytas ut. Vad kostar inte ett avslitet korsband i en tonårings knä, på grund av ett halt golv, jämfört med att faktiskt underhålla kommunens ägodelar. 

Vi anser att man borde ta hand om det vi redan har i kommunen. Ta exemplet att det byggs ett flertal lekparker i centralorten. Dessa har ett inbördes avstånd på cirka fyra minuter mellan varandra, samtidigt som det inte finns någon lekpark i Vidsel.

De satsningar du efterfrågar är såklart behovsstyrt, att vi som kommunalpolitiker skall gissa oss fram är inte rätt väg att gå, det måste såklart komma från invånarna. Förutom det vi själva kan inhämta underlag för så välkomnar vi en dialog med medborgare om vad som behövs.
 

Just nu har vi i M inget inflytande alls då vi är nystartade Älvsbyn sedan 2020. Hur kommunens inriktning skall se ut i framtiden. Det är upp till väljarna den 11 september 2022.