Sluta vara som kräftpesten, så slipper vi alla torska!

Många väljer bort köttet för djurens skull, men äter fisk och skaldjur, varför inte skona dem också?

Annette Ingelsson undrar varför vissa avstår kött, men fortsätter äta skaldjur och fisk då forskningen visar att de också känner smärta.

Annette Ingelsson undrar varför vissa avstår kött, men fortsätter äta skaldjur och fisk då forskningen visar att de också känner smärta.

Foto: Peter Calén

Insändare2022-08-23 15:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kräftdjur och fiskar är, för många, så lågt stående att de inte räknas som enskilda individer, de räknas i ton.

Deras uttryckslösa ansikte vittnar inte om lidandet och eftersom vi inte kan höra dem skrika av smärta när de krossas till döds i näten eller höra ropen på hjälp när de kippar efter luft, då de sakta kvävs på land. Många tror att de är oförmögna att känna, men forskningen visar det motsatta!

Dör haven så dör vi. Hälften av syret produceras av haven. Det finns bara ett hållbart fiske för oss som inte måste äta fisk och det är att sluta vara som kräftpesten. Genom att istället fiska upp ett växtbaserat alternativ i affären, så slipper strömmingen, kräftan och alla vi människor torska!

 
 
 
 
 
 
Läs mer om