Olycksdrabbad vägsträcka utan viltstängsel

Viltstängsel på den olycksdrabbade vägsträckan Kopparnäs-Harrbäcken efter E4 lyser fortfarande med sin frånvaro.

Den olycksdrabbade vägsträckan på E4 mellan Kopparnäs och Harrbäcken saknar fortfarande viltstängsel. Hur länge ska vi vänta?, undrar skribenten. (Arkivbild)

Den olycksdrabbade vägsträckan på E4 mellan Kopparnäs och Harrbäcken saknar fortfarande viltstängsel. Hur länge ska vi vänta?, undrar skribenten. (Arkivbild)

Foto: Jan Westerberg

Insändare2019-10-02 14:04
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Och det har den tyvärr gjort under många år. Sträckan är cirka 5-6 kilometer lång och är särskilt farlig att färdas efter vid mörker,  vid skymning och tidigt på morgnarna när det dagas. 

Älgarna är ju mest i rörelse vid dessa tidpunkter. Men trots att många sammanstötningar inträffat mellan älg och bilar, ibland till och med med dödlig utgång, så lyser begärt viltstängsel med sin frånvaro. Hur länge ska vi vänta?

Att viltstängsel och eventuellt andra kompletterande åtgärder måste vidtas är ett absolut måste för att vägsträckan ska bli trafiksäker att färdas på. 

Det är otillfredsställande att vägavsnittet ännu inte har försetts med viltstängsel efter så många år av klagomål från bilisterna. Trafikverkets egen kommunikatör Alexandra Elias beklagar "det uppskjutna viltstängslet" men tror att stängslet kan bli verklighet sommaren 2020.

Ja, det hoppas vi bilister också men då måste något börja hända så att vägsträckan efter E4 mellan Kopparnäs och Harrbäcken inte fortsätter att vara avlivningsplats för älgar och i övrigt en sträcka med olyckor med svårt skadade bilister, en del också med dödlig utgång.

Karta: Harrbäcken S