Ökande trafik på Storgatan

Insändare2019-04-12 16:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Storgatans sträckning från Badhusparken och mot Rådhustorget har  i dag stora problem med trafik och parkeringar. Senaste tiden har arbetsplatsernaa efter den här sträckan utökats med kommunen som ansvarig arbetsgivare och till det ansvaret hör att fördela parkeringsplatser till anställda och besökande.

Det verkar inte fungera eftersom anställda och boende i området parkerar på de gästparkeringar som tillhör Pitebo. Det i sin tur innebär att när gäster kommer parkeras det på gräsmattor och ytor som är lediga.

På grund av rivning av Strömnäsgården är det begränsad framfart på Prästgårdsgatan och det innebär att man svänger upp Persgatan och sedan till vänster på Storgatan, vilket innebär en ökning av trafiken.

Åt andra hållet från korsningen Persgatan mot torget gäller körförbud som många inte bryr sig om. Det passerar minst 10-15 bilar varje dygn, yrkesförare och privatbilister.

De organisationer som har sina lokaler efter gatan har samma respektlösa idéer som på Noliaområdet. Det körs obehindrat på gatan och parkeras utanför lokalerna när det är möteskvällar.

Det finns farhågor att detta ökar nu när två till organisationen öppnar till veckan på denna korta sträcka upp till torget. Antingen förstår man inte förbudsmärken och vet vad dessa innebär eller också gör man som man vill, eftersom ingen verkar kolla efterlevnaden av dessa lagar.

Polisen är ett sällsynt ekipage i innerstan och verkar vara en bristvara. Har varit i kontakt med kommunens tjänsteman cirka 3-4 gånger senaste året och ingenting händer. Så frågan är vem som ansvarar för att det är en bra trafikmiljö i Piteå?