Låt oss jobba ihop för framtidsrikt Älvsbyn

"Framtidsrika Älvsbyn" har vi enats om över partigränserna, låt oss nu jobba så också, menar oppositionen som reagerat över Linus Skölds (S) insändare. Tillsammans – för ett "Framtidsrikt Älvsbyn", är mottot.

Alla vill vi att Älvsbyns kommun ska bli framtidsrik, låt oss jobba för det då också, manar skribenterna från oppositionen. (Arkivbild)

Alla vill vi att Älvsbyns kommun ska bli framtidsrik, låt oss jobba för det då också, manar skribenterna från oppositionen. (Arkivbild)

Foto:

Insändare2020-02-28 11:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

REPLIK

Med anledning av insändaren "Byaskolor istället för extra stöd där det behövs" (27/2).

När vi för några år sedan arbetade med visionen för ”Framtidsrika Älvsbyn – Norrbottens pärla”, arbetade vi tillsammans i kommunen från de olika partierna. 

Vi hade olika aspekter på ett gott liv i kommunen och vi var inte överens i alla detaljer under arbetets gång, men vi enades slutligen om en helhet som blev bra.

Tre ord är bärande i ovanstående text:

Framtidsrik: där Berit Hardselius (C) som ”mamma” till uttrycket vill poängtera att framtiden är fylld av möjligheter

Tillsammans: ett ledord för hur tanken är, att vi alla ska jobba på alla plan, samt

Helhet: vi måste inse att inga verksamheter står som isolerade öar, där endast grupper inom samma verksamhet påverkas av beslut om förändringar.

I torsdagens PT finns en replik på onsdagstidningens artikel om Vidselsskolans föräldragrupp. I denna replik påstås att elever vid kommunens byaskolor får ”mångdubbla resurser” och att detta innebär ”mångmiljonbelopp”. Detta är en kraftig överdrift!

Att dessutom låta påskina att dessa ”mångmiljonbelopp” annars skulle gått till elever med läs- och skrivsvårigheter samt till elever med autismspektrumtillstånd och med sociala svårigheter, är att provocera till ett ställningskrig med låsta positioner.

Låt oss tillsammans se till helheten i vår fina kommun, där mycket av de ideella insatser som stärker människors framtidstro, sker just på landsbygden och i de mindre byarna.

När Robert Andersson framhåller till exempel de ideellt dragna skidspåren, är det inte i sak för att kräva en kommunalt avlönad spårskötare. Att badhus och bowlinghall endast finns i centrala Älvsbyn, är inte heller något som direkt ifrågasätts, ingen har krävt att sådana anläggningar ska uppföras i Vidsel.

När en engagerad människa får höra att hans engagemang för en levande landsbygd är ”att slå varenda elev inom kommunens gränser i ansiktet”, då har du nått ett debattmässigt lågvattenmärke Linus Sköld!

Låt oss tillsammans arbeta med en helhetssyn för ett framtidsrikt Älvsbyn.