Det är kommunen som tar hand om själva skolmaten, men det finns inte så ofta många alternativ av maträtter, oftast rester från veckan före eller dagen innan.
Vegetarianerna kan knappast äta något som finns på menyn, det är nästan varje dag någonting som innehåller kött. Det finns såklart mat för de som är vegan, men det är alltid samma mat! Antingen vegetariska soppor, eller någon spenatpaj.
Jag tycker inte bara att de ska lägga till fler maträtter för vegetarianer, utan även för de som äter typ allt.
För det första finns det förmodligen många som har allergier som inte chefen vet om. Men om man har informerat kommunen och matlagarna så finns det såklart glutenfria och andra maträtter som inte har till exempel tomat, nötter eller annat som man inte tål.
För det andra så finns det så kallade ”picky eaters” AKA folk som inte äter något som har alldeles för mycket innehåll av grönsaker eller andra röror, och de som föredrar mat som ska vara precis som de tänker sig.
För det tredje finns det även folk med anorexia, om de håller på att gå över sin fobi för att äta så vill de förmodligen helst äta något som de vet är gott, mat som de gillar, därför borde de lägga till mer maträtter för dessa som inte klarar av att äta vad som helst.
Jag förstår att det kan vara svårt att ha koll på allas problem när det gäller skolmaten, men de borde ändå försöka ha mer koll.
I andra länder kan man ta med sin egen lunch vilket är en mycket bra idé. De kan plocka ner saker som de tycker om och behöver därför inte tvingas proppa ner mat man inte tycker om. Man kan förstås skippa att äta men om man skippar för många måltider så kan det leda till ätstörningar, det kan leda till att man blir yr, inte kan fokusera på lektionerna och hålla sig vaken under skoldagen.
Dock så finns det Uppis på de flesta skolorna vilket är ett bra tillägg. Ännu en bra sak är att det finns många alternativ av mackor. Och vid vissa traditioner som jul eller påsk så får man mer speciell mat och man får även en flaska jul/påskmust.
Det har blivit mycket bättre under åren, men det behövs ännu mer förändringar.
Bekymrad elev