Eftersatta bänkar i södra hamn – önskar bättring

Insändarskribenten skriver att flertalet bänkar längs gång- och cykelvägen vid södra hamnen är eftersatta gällande både underhåll och smuts. "Skulle verkligen önska att parkförvaltningens bilburna personal kunde tvätta/skura av dem med jämna mellanrum."

Så här ser en bänk i södra hamn ut.

Så här ser en bänk i södra hamn ut.

Foto: Gorwik

Insändare2024-06-16 13:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många är vi Piteåbor som nästan dagligen tar en promenad längst södra hamnens trevliga och vackra gång- och cykelväg. Kommunen har där placerat ut ett flertal fasta parkbänkar som det är tänkt att man skall kunna sitta och vila på eller bara njuta av det härliga sommarvädret från. 

Tyvärr så är flertalet av dessa bänkar så otroligt eftersatta vad gäller underhåll och dessutom så skitiga att ingen vill nyttja dem. Skulle verkligen önska att parkförvaltningens bilburna personal kunde tvätta/skura av dem med jämna mellanrum, de rör sig ju dagligen i området och kan ju faktiskt ha både vatten, borstar och rengöringsmedel med sig på bilarna. 
Många är de turister från campingen vid Västra kajen som promenerat längst stråket som setts tveka och avstått från att sätta sig på dessa bänkar/soffor. Synd, och ingen bra reklam för Piteå som turiststad.