Med anledning av artikeln "Trygghetsboende – eller vad behövs?" i Piteå-Tidningen den 24 november.
Alla utredningar pekar på att klasser med lägre antal elever är bättre för barnen som behöver extra stöd av läraren. I en stor klass är risken stor att de barnen ”kommer bort” dvs läraren har inte tid/möjlighet att klara av att ge dessa det stöd dom behöver.
Jag vet att barnantalet kan variera per år, vissa år är det mindre födelsetal och när babyboomen från 90 talet börjar få egna barn så kommer det att bli en ökning av barnantalet. När vi äldre flyttar och de unga får köpa hus som då blir lediga, då kommer det att bli en ökning av barnantalet igen.
Då kan det vara bra att ha kvar skolan i ursprungligt skick, det vill säga som skola.
Så undrar jag också varför går det inte att rektorn på Sjulnäs centralskola även är rektor på Lillpite skola? Så var det på 60 talet och då gick det ju bra.
Sedan så undrar jag vilken förening i byn är det ni tänker ”konsultera"? Detta är ju en fråga för hela byn.
Skola i Lillpite
Svar direkt:
När det gäller vilken förening som ska konsulteras så ska frågan om behov av boende i Lillpite upp på Landsbygdspolitiska rådet i Piteå kommun (ordförande är Brith Fäldt) inom kort, sedan vet vi hur arbetet går vidare. Jag hoppas att landsbygdsutvecklaren kommer att göra frågan till en fråga för hela Lillpite.
Marita Björkman-Forsman (S), ordförande i fastighets- och servicenämnden.