Teknik och hudvård i en liten puck

En ansiktsmask på 90 sekunder som är minst lika bra som en salongsbehandling? I dag skriver Helgs reporter Mari Gustafsson om teknik och hudvård i en liten puck.

8 juni 2019 06:00

Foreo är ett svenskt företag som grundades 2013 med målet att revolutionera skönhetsvärlden. Sedan starten har de vunnit minst 65 priser och i dag säljs tydligen en produkt var sjunde sekund runt om i världen.

Foreo är kanske mest känt för sina rengöringsborstar i silikon, som vibrerar med 8 000 pulseringar per minut och sägs ta bort 99,5 procent av all smuts, olja och sminkrester på huden.

Men i dag ska det handla om en av deras senare produkter – nämligen Ufo. Den lilla pucken beskrivs som en avancerad maskbehandling på 90 sekunder och kombinerar hudteknologi med maskformula från Korea (kända för att vara riktiga hejare på det här med ansiktsmasker).

.

Produkten använder led-ljus i olika färger och värme tillsammans med pulseringar för att maskernas essenser ska nå djupare in i huden.

Den här manicken finns i två storlekar och kostar 1 795 kronor (för mini) eller 2 795 kronor (den större versionen med något fler finesser).

.

Helgs reporter Mari Gustafsson har testat under några veckor och här kommer omdömet.

För det första. Ufo är ingen billig produkt och därför är en högst relevant fråga om den är värd sitt pris.

Det tråkiga svaret är att det beror på. Men är man inne på hudvård och vill få det där superåterfuktade resultatet som gör att huden blir plumpad med snyggt glow och att sminket ligger perfekt så är svaret helt klart ja.

För det här är en grej som funkar.

Rolig och enkel att använda är den också.

.

Personligen tycker jag att sheetmasks är rätt bra, men lite jobbiga att använda. En sheetmask är alltså en ansiktsmask som är tillverkad av ett tunt ark av till exempel cellulosa. Det är dränkt med ett serum. Arket, som man lägger över ansiktet, hjälper till att hålla kvar ingredienserna mot huden så att de inte avdunstar under verkningstiden på 15 till 20 minuter.

Själv har jag inte ro att ligga ner och blunda den tiden en sheetmask ska verka och därför blir det sällan att jag använder dem.

Med min lilla ufo däremot, tar hela proceduren bara några minuter och effekten är som en sheetmask på steroider.

.

Hur funkar det då? Till ufot köper du speciella ansiktsmasker. De finns i olika versioner och min favorit blir den återfuktande mikrofibermasken H2Overdose berikad med hyaluronsyra. Andra masker innehåller till exempel olivolja och ginseng. Ett paket innehåller sex masker och kostar antingen 99 eller 199 kronor. Ingen av maskerna innehåller parabener, silikoner eller mineralolja.

.

När det är dags att maska öppnar jag förpackningen, tar ut en miniversion av en slags sheetmask och lägger på ufot. Sedan fästs masken med en genomskinlig plastring.

Efter det är det dags att koppla ihop ufot med Foreo-appen i telefonen. Det går supersmidigt och har inte strulat en enda gång.

Sedan läser man av sträckkoden på maskens baksida, så att appen vet vilket program den ska köra.

Efter det väntar ett cirka 90 sekunder långt program där manicken ger ifrån sig olika ljus, vibrerar samt värmer upp huden så att produkten lättare tränger in.

.

Under tiden guidar en röst mig via appen i hur jag ska göra samtidigt som lite skön spa-musik spelas i bakgrunden.

Efteråt väntar en återfuktad, plumpad hy som åtminstone jag bara upplevt efter salongsbehandlingen infuzion, där hyaluronsyra slussas in i huden med ström.

Det bästa med ufo-pucken är att man kan göra det flera gånger i veckan om man vill.

Det här är hudvård som är lätt beroendeframkallande.

Ett tips: Efter första omgången med masken finns det gott om serum kvar i förpackningen, droppa det över den redan använda mikrofibermasken och kör ditt ufo en gång till. Eller två. Allt oftare droppar jag också på mitt vanliga serum sista svängen så att även det får tränga in i huden ordentligt.

.

Nackdelar då? Det är lite jobbigt att man måste scanna streckkoden för varje ny omgång. Och att man är beroende av just Foreos speciella ansiktsmasker. Men spara en förpackning med streckkod så kan du alltid använda andra serum om det skulle knipa i framtiden.

Ufot laddas med usb-kablen och en laddning håller länge. Den är enkel att ta med på resa, har två års garanti och är helt vattentät.

Ska jag sammanfatta det hela så skulle jag beskriva Foreo Ufo som en rätt dyr men beroendeframkallande produkt som verkligen fungerar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mari Gustafsson