Servett med frågor för att bryta isen

”Svenskar är många gånger tystlåtna och har lite svårt att prata med folk de inte känner”, säger formgivaren Anna Lindblom om varför hon var med och skapade servetten med frågor som ska bryta isen på fester.

19 maj 2018 06:00

Hej Anna. Vad är Konversett?

– En servett fylld av frågor i olika ämnen som lockar till samtal och konversation. Den finns i fyra olika varianter. Original har både djupa och lättsamma frågor, möhippa med frågor och kärlek och förhållanden, jubilar som har frågor om jubilaren och kalas samt kompis med lätta frågor av typen Mina vänner-bok.

.

Produkten vann nyss pris?

– I ”Jakten på storsäljaren” i Kanal 5 tävlar uppfinnare och entreprenörer om att få sälja sin produkt i Skandinaviens största varuhus, nämligen Gekås i Ullared. Min kompis Mattias Andersson, som jag har utvecklat Konversett tillsammans med, anmälde produkten till tävlingen och åkte ned till inspelningen, och det gick ju väldigt bra!

.

Vad innebär det att vinna ”Jakten på storsäljaren”?

– Massor av uppmärksamhet! De butiker jag hunnit kontakta är väldigt intresserade och tycker att produkten känns ny och rolig. Priset i tävlingen är att produkten säljs på bästa plats på Gekås under de närmaste månaderna, men jag har ingen aning vad det kommer att innebära ekonomiskt. Barnen frågade om jag kommer att bli rik, och enligt min dotter är man rik om man får 3 000 kr så då blir jag nog det.

.

Hur föddes idén?

– Svenskar är många gånger lite tystlåtna och har svårt att komma igång och att prata med folk de inte känner. Jag och Mattias ville skapa en isbrytare som kan användas på fester, kalas eller mingel. Vi har skrivit frågorna tillsammans och jag har stått för formgivningen.

.

Vilken typ av frågor kan servett-användaren möta?

– Vad gör du helst på fritiden? Hur vill du bli uppvaktad? Är passion en bättre drivkraft än hat? Vem bestämmer hemma hos er? Vad har jubilaren lärt dig? Vad vill du vara bäst i världen på?

.

När passar konversations-servetten som bäst?

– På en stor fest, middag eller ett mingel med många personer som inte känner varandra så väl. Men Konversett fungerar alldeles utmärkt även om gästerna redan känner varandra, det är så varierade frågor att det alltid finns något nytt att lära om varandra.

.

Har du något mer roligt på gång?

– Inget som jag kan berätta om ännu, men jag har en annan produkt sedan tidigare. Det är färgglada pappersvimplar med löstagbara bokstäver så att man kan skriva vad man vill och byta text efter humör eller användningsområde. De kan användas på kalas eller som dekoration i barnrum.

Anna Lindblom

Ålder: 43.

Familj: Erik, 44. driftingenjör och barnen Karl, 10, och Elsa, 7.

Gör: Grafisk formgivare i egna företaget Prägel by Anna.

Intressen: Vara i skogen, på fjället och på havet tillsammans med familjen och hunden. På vintern blir det mycket skidåkning och på sommaren håller vi till i sommarstugan i Västerbotten.

Inspirerar mig: Det kan vara allt möjligt, från morfars vind till inredningsmagasin och resor.

Bästa lördagen: Eftersom det snart är sommar tänker jag att jag vaknar i stugan och tar ett morgondopp i havet innan frukost på altanen. På dagen umgås jag med vänner och dagen avslutas med att grilla middag ute på någon av öarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mari Gustafsson

Ämnen du kan följa