Ida fick inte fira jul med familjen

Ida Boström diagnostiserades med bröstcancer 2010. Sedan dess har hennes öde berört ett stort antal människor. Hennes mål var att fira jul med familjen, men dagen innan lucia gick hon bort.

13 december 2018 08:53

Via sociala medier berättade Ida Boström öppet om sin cancer. Hennes ord berörde många tusen människor som följde hennes resa.

Jag och Ida hördes av i början av sommaren. Vi pratade om att ses för en artikel när hon skulle hälsa på sin mamma, som bor i Piteå.

Men besöket skjöts hela tiden på framtiden, då hennes mamma istället åkte ner till Vännas där Ida och hennes familj bodde.

.

I höstas hade vi ett långt och innerligt samtal per telefon. Ida berättade om sin bröstcancerdiagnos och hur hon förberett sig på att dö.

– Jag vill inte ligga på en kyrkogård, jag vill finnas i en urna hemma, nära barnen. Min plan är att bli en häftig skyddsängel, så att jag kan ge barnen puffar av energi när de har det svårt. Jag kommer aldrig att lämna dem och när de dör ska jag ta emot dem, sa Ida i augusti.

.

Här hittar du artikeln "Jag tänker bli en häftig skyddsängel" i sin helhet.

.

Det som berörde mig – och många andra – starkt var Idas enorma energi, hennes godhet och omsorg om andra. Ida hade verkligen förmågan att beröra människor.

Under hösten var Idas mål att fira sin födelsedag. Det gjorde hon, men istället för tårta hemma var hon inlagd på sjukhuset för att tömma en lunga på vätska.

.

Senare var hennes mål att fira jul med sin älskade familj. Hennes sista helg hemma bestod visserligen av en klädd julgran och klappar, men själva julen hann hon inte uppleva.

Dagen innan lucia, den 12 december, dog Ida efter en operation. Innan hon sövdes tog hon ett fint avsked från sin familj, då riskerna med ingreppet var stora.

Barnen hade åkt från sjukhuset, men hann tillbaka innan deras mamma tog sitt sista andetag.

.

På hennes Facebook-sida skriver hennes man Tomás:

"Det är Tomas, Idas man som skriver. Ida hann skriva en text tidigare idag som jag lovade att publicera."

Med egna ord tackar Ida för all kärlek, allt engagemang och att medmänniskor gett henne verktyg för att förlänga livet och få se hennes barn bli större.

Inlägget slutar med orden "Älskar er!!!".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mari Gustafsson

Ämnen du kan följa