.
Krämig broccolisallad
Den här ljumna salladen passar till allt möjligt. Plussa på en bit stekt lax, kyckling eller ett gäng kycklingköttbullar och du är i hamn.
.
Sallad
2 broccolihuvuden
1 äpple
picklad rödlök
rostade och saltade cashewnötter
fetaost
.
Dressing
0,5 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
1 tsk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
5 msk örtolja
salt och peppar
.
Dela broccolihuvudena i mindre delar och ångkoka dem så att de får lagom tuggmotstånd. Skala och skär äpplet i mindre tärningar.
Låt broccolin ånga av och lägg i en skål tillsammans med äpple, picklad rödlök och smulad fetaost.
Blanda ihop lika delar majonnäs och crème fraiche. Tillsätt honung och vitvinsvinäger och örtolja (eller lite torkade eller frysta örter). Smaka av med salt och peppar.
Klicka dressingen över salladen, rör om och toppa med grovhackade cashewnötter.
.
Snabba korvmiddagen
Kycklingkorv med frasig yta gör sig fint med Paulúns supermix. Supermixen kokas som ris och innehåller en blandning av rött och brunt råris, gröna linser, quinoa och pumpafrön. Rolig som variation på tallriken och riktigt god.
Paulúns supermix
kycklingkorv
.
Kall sås
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk bostongurka
ketchup, sötstark senap och bbq-sås efter smak
salt och peppar
.
Rör ihop den kalla såsen och låt stå i kylen, så hinner smakerna mogna.
Koka supermixen enligt förpackningens anvisning. Skiva korven och stek. Blanda ihop en sallad av det som finns hemma. Lite tinad, fryst broccoli gör den matigare. Servera med såsen.
.
Äggmuffins
Snabba och goda. Passar faktiskt bra både till frukost, lunch och middag!
.
6 ägg
6 skivor bacon
1 avokado
1 paprika
bbq-sås
.
Slå igång ugnen på 225 grader. Ta fram en muffinsform i silikon. Använder du pappersformar använd två till varje muffins så får du en stabilare grund.
Lägg ena sidan av en baconskiva i botten och linda den sedan efter kanten så långt den räcker. Knäck i ett ägg och stick ner en tjock skiva avokado och en skiva paprika. Tryck ner en klutt bbq-sås.
Grädda i cirka 20 minuter och låt svalna lite innan servering.
.
Proteinbollar med torkade hallon
Goda som "vardagsdessert" efter maten eller som extra energi på väg hem från skolan eller jobbet.
.
230 g (en tetra) svarta bönor
12 färska dadlar
3 msk kokosolja
4 msk kokosmjöl
3 msk kakao
1 msk honung
2 dl havregryn
1 dl kokos
1 msk chiafrön
en nypa flingsalt
torkade hallon (finns på bakavdelningen)
kakaonibs (går att utesluta)
.
Börja med att skölja av bönorna. Lägg dem i en matberedare med de urkärnade dadlarna och den smälta kokosoljan. Mixa till en slät massa. Tillsätt kokosmjöl, kakao, honung, havregryn, kokos, chiafrön och salt. Mixa igen. Du kan få röra om och mixa några gånger.
Tillsätt sedan torkade hallon och kakaonibs och mixa snabbt innan du rullar bollar i storlek av vanliga chokladbollar.
PS. Det är gott med någon matsked starkt kaffe i också!