Belönade revystjärna

Roknäs Samfällighetsförening har hållit mycket välbesökt årsmöte i nya byagården.

Birgitta Elfgren, nybliven stipendiat. Vid sin sida maken Svante ett gott stöd.

Birgitta Elfgren, nybliven stipendiat. Vid sin sida maken Svante ett gott stöd.

Foto: Nils Dahlbäck

ROKNÄS2014-04-14 06:00

Hedersgäst var tidigare ordföranden för Roknäs-Stockbäckens Byaförening, Birgitta Elfgren, Stockbäcken. Hon tilldelades med acklamation det av samfälligheten instiftade stipendiet för bybo som gjort betydande insatser för sin hemby.

Motiveringen lyder: Stipendiaten har under sammanlagt 15 års tid varit ordförande för Byaföreningen. Hon har i många sammanhang varit en god representant för byn. Inte minst vid restaureringen av den fallfärdiga kvarnen lade hon ner ett stort arbete. Med sin entusiasm har Birgitta haft lätt för att engagera människor. Hennes idé med ”Snöbion” satte Roknäs på den internationella kartan. Birgitta har sen start varit en av Roknäsrevyns huvudrollsinnehavare.

Förutom sedvanliga förhandlingar informerade kassören Lars Hedström om det nu avslutade stora projektet att röja och gallra 14 hektar på byamarken runt inre Svensbyfjärden, ett arbete som bedrivits i samverkan med entreprenören Sveaskog. Resultatet blev 468 kubikmeter massa­ved och en mindre mängd timmer. Vidare informerades om att gamla byagården i Stockbäcken, före detta skolmatsalen, nu är avyttrad. Köpesumman blev 120 000 kronor. Byaföreningen har beviljats ett räntefritt lån av Roknäs Samfällighetsförening.

Till ordförande för Samfälligheten omvaldes Torgny Långström. I styrelsen Lars Hedström, kassör, Robert Enberg, sekreterare och Sture Öberg, suppleanter Einar Bergdahl och Jonny Långström. Revisorer blev Maria Bohman och Greger Lindblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om