Kommunalrådet besökte Hjärt-Lung Piteå

Kommunalrådet Kata Nilsson gästade Piteå Hjärt-Lungs medlemsmöte där hon berättade om sig själv och svarade på frågor från deltagarna.

Kata Nilsson svarade på frågor och önskemål från HjärtLungs medlemmar.

Kata Nilsson svarade på frågor och önskemål från HjärtLungs medlemmar.

Foto: Lilian Sjöström

Piteå2023-06-20 19:13

Riksförbundet Hjärt-Lung Piteå höll sista medlemsmötet inför sommaruppehållet där ordförande Ulf Hartman kunde hälsa ett 80-tal personer välkomna för att bland annat höra kommunalrådet Kata Nilsson prata om Piteås framtid. Hon började med att berätta lite om sin ungdomstid inom politiken i Östersund. Kata är ett klassiskt politikerbarn då hennes föräldrar var engagerade inom politiken och där hennes far var kommunalråd. Hon har även studerat inom konstskola samt arbetat som ledarskribent i olika tidningar innan hon 2022 blev vald till kommunalråd här i Piteå. Kata vill att det ska vara bra att bo här i Piteå och att det satsas på välfärden för fortsatt trivsel. Önskemålet är att Piteå kommun växer till att år 2030 bli 46 000 personer. 

En del frågor och önskemål framkom från deltagarna, bland annat "Vad göra åt miljön i Piteå”, ”Transporter till och från Kallax”, och ”Önskemål att pensionärer åker gratis med lokalbussarna”. Kata anser att det finns goda förutsättningar med dessa frågor då det redan arbetas med dessa inom planeringen av 2024 års budget för Piteå kommun.

Sedan var det dags för lite föreningsinformation av ordföranden. Han berättade bland annat om de olika verksamheter/aktiviteter som Piteå Hjärt-Lung bedriver, såsom friskvård både i vatten och på golv, bowling, HLR, planering av resor, lotteriförsäljning, förmedling av minnestelegram, planering av kulturarrangemang, och uppföljning av efterlevandeombud både inom hjärt och lung, med mera.

Mötet avslutades med att köksgruppen serverade kaffe och en god smörgås och deltagarna tackades för att de gynnat föreningen med att köpa Sverigelotter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!