Kerstin Norberg

Foto:

Piteå2008-03-29 00:16
Kerstin Norberg insomnade i tron på sin frälsare lugnt och stilla i hemmet på tredjedag påsk, omgiven av sina närmaste. Hon blev 79 år.
Kerstin hade varit svårt sjuk i åtta år men satt faktiskt en kort stund vid köksbordet senast på skärtorsdag. Hon kände inte efter i onödan och hade förmågan att se det positiva i alla sammanhang.
Kerstin föddes i Högsböle, Piteå, 1 november 1928, som det andra av nio barn till Mårten och Dagmar Lundström i en fiskar- och småbrukarfamilj där alla måste hjälpa till för att det skulle fungera och finnas mat på bordet. Efter sex år i skola och några månader i fortsättningsskola arbetade hon i Sofia Lundbergs manufakturaffär i Piteå. I juli 1953 gifte hon sig med sin Tord i Hortlax kyrka och de flyttade efter ett par år till Skellefteå där hon arbetade på Standard manufakturaffär. Hon blev en mycket skicklig sömmerska.
I äktenskapet föddes tre barn: Anders, Maria och Karin. Idag finns också åtta barnbarn. 1966 bosatte sig familjen på Medlefors och samtidigt byggdes en liten sjöbod på Stenskär i Piteå skärgård om till ett älskat sommarställe.
Kerstin arbetade i hemmet efter att barnen kommit till, men hennes liv var ändå mycket utåtriktat, med hemmet som bas. Hennes starka och innerliga gudstro bar henne genom hela livet och kunde skönjas som bakgrund i det mesta hon företog sig. Hon hade en stark empati och medveten omsorg om sina medmänniskor, och sorterade dem inte. Kerstin hjälpte dem som behövde det helt enkelt, med sömnad, besök, bullar, mat, bestyr, uppmuntran, vardagliga och andliga samtal med mera, på eget initiativ men också i många år som aktiv medarbetare i Sjukhuskyrkan.
Hon var medlem i EFS och Gideoniterna i Skellefteå, men också aktiv i ekumeniska bönegrupper, bibelklubbar, med mera.
Kerstins intressen var under lugna stunder i enskildhet främst blommor, sömnad och konst, senare i livet porslinsmålning. Hon hade en finstämd konstnärlig talang, med känsla för detaljer. Under sommartid vistades hon gärna i barndomshemmet i Högsböle.
Vi sörjer Kerstin, som lämnar ett stort tomrum efter sig, men vi är också lättade över att hon inte längre lider. Allra närmast sörjande är maken Tord, samt barnen med familjer. Under sjukdomstiden har många bevis på uppskattning kommit henne till del.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om