Hederstecken efter 175 år i Odd Fellow

Tre Jubelveteraner och en veteran hedrades nyligen i logen nr 22 Christoffer Jacob Boström i Piteå. – Att logen har tre Jubelveteraner detta år är fantastiskt och få bröder är förunnade att uppleva 50 år som Odd Fellow, säger Ove Brunström efter 25 år i Orden.

Ove Brunström, 56, hedrades för 25 år i Odd Fellow och hans pappa Konny Brunström, 88, för 50 års medlemskap.

Ove Brunström, 56, hedrades för 25 år i Odd Fellow och hans pappa Konny Brunström, 88, för 50 års medlemskap.

Foto:

PITEÅ2014-03-04 06:00

Logen gästades av inte mindre än sex storämbetsmän från den svenska storlogens högsta ledning när jubelveteranerna Konny Brunström, Kjell Carlsson och Kurt Nilsson fick diplom och hederstecken i guld efter 50 års medlemskap.

Odd Fellow Orden är Sveriges största Ordenssällskap med 40 000 bröder och systrar som arbetar för vänskap och medmänsklighet. Förra året delades cirka sju miljoner kronor ut till välgörenhet.

– Odd Fellow Orden arbetar för vänskap, kärlek och sanning och det känns allt viktigare i dagens samhälle, säger Ove Brunström.

Fredsresa till USA

Orden anordnar en årlig uppsatstävling för gymnasielever i årskurs 2 i FN-relaterade ämnen. Tio stipendiater i Sverige ska utses för att i sommar följa med på en resa till USA och närvara på föreläsningar i FN.

Sammanlagt 300 ungdomar från Europa och USA ska få inblick i fredsarbetet och ta del av amerikansk historia.

– Det är fantastiskt att få vara ledare åt dessa ungdomar säger Ove Brunström, som reste till New York med elva stipendiater år 2011.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om