Runt villan, en av patron Hedqvist jordbruksegendomar, ville nämnden att det skulle byggas baracker för att där förlägga aktiviteter som krävde större utrymmen, som exempelvis ping-pong spel. Upp till villan ledde n mycket vacker och lång björkalle
- Nämndens förslag till åtgärders vidtagande kommer visserligen att bli kapitalkrävande men den får icke verka avskräckande när det gäller att taga vara på och förvalta det bästa kapital samhället har - nämligen ungdomen, fastslog barnavårdsnämnden som, när man ser i backspegeln, aldrig fick se sina planer förverkligade vad beträffar lokaliteterna på Lillänget. Det förblev en ofullbordad vision.
Utrymmen för alla
Anledningen till att blicken fastnade vid den Hedqvistska villan var att den stod tom och att den dessutom skulle bli billigare att renovera än att bygga nytt.Framför sig såg barnavårdsnämndens ledamöter aktiviteter för organisationer av olika slag, fackliga-, religiösa-, politiska-, nykterhets- och ideella sammanslutningar.
I ungdomsgården skulle, enligt nämndens planer, finnas tillgång till böcker, tidningar, tidskrifter, radio, grammofon, piano och sällskapsspel. I barackerna som skulle uppföras i anslutning till patronsvillan planerades in möjligheter att exempelvis bedriva bordtennis, modellbygge, målning, utöva musik och hushållsgöromål. Det fanns också en ide att bereda utrymme för ett kafe i ungdomsgården..
Av de stora planerna blev intet. Villan fick fortsätta att förfalla och revs sedan för att ge plats för vad som i dag är Smurfit Kappas industrianläggning
Tinnar och torn
Patron C.A. Hedqvist fick 1905 lagfart på egendomen vid Lillänget. Patronsvillan hade dock uppförts 1903, i timmer och försedd med tinnar och torn. Villan var målad i ljusgrön färg och hade en omfattande snickarglädje1921 lämnade familjen Hedqvist egendomen och 1924 förvärvades den av Piteå stad. Arrendatorer skötte området. Villan hyrdes senare ut till olika privatpersoner. I närheten hade en av patron Hedqvists söner, konsul Arvid Hedqvist, en tid sommarbostad. Senare ägd av PA Hällström och därefter Ernst Granström.
Patronsvillan och konsulns villa revs när Piteå stad avsatte hela markområdet för industriellt ändamål och där nu Smurfit Kappa ligger.