Han började springa maratonlopp när han fyllde 50 år och han springer fortfarande. Han arbetar också som röntgenläkare en vecka per månad för att bekosta alla sina lopp och resor.
Pengarna som samlas in går oavkortat via Act, Svenska kyrkan till den pågående fasteinsamlingen som avslutas på Palmsöndagen 5 april.
Och han har inte valt de enkla loppen. Ett av dem gick på 4 000 meters höjd i indiska Tibet. Håkan Jonsson och hans fru BitteJonsson, som är diakon, har också adopterat tre barn från Indien.
En av sönerna brukar följa med och springa maraton. Både på kinesiska muren och på Antarktis följde Andreas med och sprang. Håkan har också sprungit ett ökenmaraton i Petra i Jordanien i 35 graders värme. Staden ligger endast cirka 100 meter över havet och därmed är det världens lägst belägna maratonlopp.
Men den största utmaningen av alla var att springa på Antarktis. Det är en kontinent, dubbelt så stor som Australien, täckt av två kilometer tjock is i snitt. Där finns 3 000 isbjörnar. Han har också sprungit på Mont Everest på 5 500 meters höjd. En kram på Franciskuskorset och lite dryck gör att han får nya krafter och kan ta sig i mål.
Håkan är än så länge ensam i Sverige om att ha sprungit maraton i alla sju världsdelarna. Han springer för livet och för barnen genom Svenska kyrkans internationella arbete.
Sångträffen, som övar i Hoppets kapell på måndagar under Anette Jernelöfs och Maria Gustafssons ledning, sjöng flera fina sånger. Hantverk från Sydafrika och Faire Tradevaror kunde inhandlas och kvällen avslutades med en andakt.