Han är ny pastor i Strömnäskyrkan

När amerikanen Stew Powers fick se de tråkiga fabrikerna vid infarten till Piteå väcktes en kärlek till staden. Nu är han ny pastor i Strömnäskyrkan.

Stew Powers är ny pastor i Strömnäskyrkan. "Jag vill vara med att bygga en kyrka där alla känner sig välkomna och sedda", säger han.

Stew Powers är ny pastor i Strömnäskyrkan. "Jag vill vara med att bygga en kyrka där alla känner sig välkomna och sedda", säger han.

Foto: Privat

Piteå2022-09-05 17:00

När nattåget från Göteborg mot Jokkmokk gick sönder en februarinatt tvingades amerikanen Stew Powers att åka ersättningsbuss från Umeå och norrut. När han såg de tråkiga fabrikerna vid infarten till Piteå väcktes en kärlek till staden. En kärlek som till slut kallade honom till Strömnäskyrkan där han under sommaren börjat som ny pastor.

– Jag vill vara med att bygga en kyrka där alla känner sig välkomna och sedda. En sådan församling kan tända ett nytt hopp i människors liv och bidra positivt till sin omgivning, säger Stew Powers som är uppväxt i Las Vegas och började engagera sig i kyrkan under gymnasietiden.

Under lördagen ordnade Strömnäskyrkan en uppskattad klädbytardag.

– Ett miljösmart sätt att förnya sin garderob är att byta kläder med andra. De kläder som inte får en ny ägare kommer vi att lämna till PMU. Under sommaren har vi även delat ut biblar till alla hushåll i vårt närområde där vi bjuder in till våra olika samlingar i Strömnäskyrkan, säger Stew Powers.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!