Boken, med bilder av illustratören Emelie Wiklund, handlar om familjen Hållbar och lilla Bombom.
– Den riktar sig till barn 1–6 år och tanken är att på ett lekfullt och naturligt sätt skapa ett lärande kring hållbarhet och miljö, säger Nickolina.
Dottern Amanda, som också varit med och skrivit boken, deltar i samtalet via datorn. Hon bor numera i Örebro med sin man och lille son som haft tygblöjor sedan han bara var några veckor.
– Jag brinner för tygblöjor och andra hållbara produkter, säger Amanda som via sitt eget företag syr och säljer såväl tygblöjor som bindor och amningsinlägg.
Nickolina konstaterar att dagens tygblöjor är väldigt fina och lätta att använda men att många inte ens känner till att alternativet finns.
– Vi vill skapa en medvetenhet och lyfta de positiva egenskaperna. Att det inte behöver vara så omständligt och dyrt. Tvärtom finns det mycket pengar att spara, för att inte prata om hur mycket man sparar på miljön, säger Nickolina.
Amanda berättar att en undersökning för några år sedan visade att hela blöjperioden med vanliga blöjor kostar cirka 17 000 kronor.
– Använder man tygblöjor kanske det kostar 6 000–7 000, sedan kan man använda blöjorna till nästa barn, eller sälja dem vidare, andrahandsvärdet är faktiskt rätt högt. Dessutom blir barn ofta blöjfria tidigare när man använder tygblöjor.
Om steget känns för stort är det inget som hindrar att man kombinerar de två blöjtyperna.
– Det behöver inte vara antingen eller, använder man tygblöjor hälften av tiden gör det ändå mycket både för plånboken och mängden sopor, konstaterar Nickolina som redan skissar på ännu en bok om Lilla Bombom.