Loppispremiär lockade köpsugna till Nystrand

Under sommarsolen var det i går full ruljans utanför Nystrands bygdegård. Tält, lampor, böcker och små tomatplantor var till salu när bygdegårdsföreningen ordnade loppmarknad.

Hjördis Öhman, Korsträsk, fyndade tomatplantor och annat grönt på en släpvagn.

Hjördis Öhman, Korsträsk, fyndade tomatplantor och annat grönt på en släpvagn.

Foto: Therese Hedman

NYSTRAND 2010-06-14 06:00
Det var dags för sommarens loppispremiär vid Nystrands bygdegård i helgen. Från bilbakluckor, släpvagnar och bord såldes en massa bra-att-ha-saker. Och bygdegårdsföreningen själv stod för fika-och matförsäljning, till förmån för just bygdegården.
- Sist huset målades om invändigt var väl på 70-talet. Nu har det ett verkligt behov av renovering plus att vi måste köpa nya bord och så. För att gå runt ordnar vi såna här arrangemang, berättade Berit Sundberg, ordförande.
Bakom ett av loppisborden satt Mikael Baer och Arvid Nilsson. För den förstnämnda var det loppispremiär och det verkade överlag gå ganska bra för killarna.
- Vi har samlat ihop prylar från ett förråd på vår bondgård. Spel, leksaker och prydnadsgrejer går bäst, konstaterade duon.
"Favoritbok"
På gruset framför bordet satt en av deras yngre kunder, Arvid Henriksson 2 år, med en fyndad Molly Mus-bok i näven.
- Han har tydligen hittat favoritboken ..., sa mamman Leena Henriksson medan hon botaniserade bland de andra grejerna på Mikael Baers och Arvid Nilssons bord.
Nästa större arrangemang vid bygdegården blir vid Nystrandsdagen i juli.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om