Morsdagskafé en välbesökt tradition i Laukers byastuga

Tårtor, bakelser, kakor ...Nästan hur många sorter som helst dukades upp när det ordnades morsdagskafé i byastugan i Lauker.

Laukerbakelsen.

Laukerbakelsen.

Foto:

LAUKER 2012-05-28 06:00

- Det är spännande, vi vet ju inte om det kommer fyra eller fyrtiofyra, säger Marita Hägglund samtidigt som det kokas kaffe och dukas fram i byastugan. Det återstår ännu ett litet tag innan portarna till årets morsdagskafé öppnas. Det började 2007 och sedan har det rullat på. I jämlikhetens namn arrangerar byastugeföreningen också farsdagskafé enligt samma koncept, det vill säga att det bakas gofika i hemmen som skänks till byastugeföreningen.

- Grejen är att få träffas, umgås och prata. Dessutom trillar det in någon krona i kassan för byastugeföreningen, säger Marita Hägglund.

Trivs tillsammans
Snart är timmen slagen och byborna börjar anlända. Några har med sig fat fyllda med ännu mera gofika och buffébordet blir plötsligt för litet för att rymma alla godsaker till morsdagsfikat.

Snart är det lika trångt vid fikaborden som på buffébordet. Omkring femtio personer trivs tillsammans i gemenskapen i byastugan,

Kanske beror de av tårtor, kakor och bakelser så dignande bufféborden på att Laukerbakelsen ska koras just i dag. Inte mindre än nio tävlingsbidrag har lämnats in och efter provsmakning är det dags att lämna röstsedlarna. När rösterna räknats står det klart att det är nioåriga Ellen Högbergs bakelse som tar hem titeln.

- Det är blåbärsmos och jappfluff i den, förklarar Ellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om