Märta Isaksson

Foto:

In memoriam2016-09-09 06:00

Den 1 september somnade vår älskade mamma in efter en kort tids sjukdom endast 65 år gammal.

Mamma föddes i Vasa, Finland som enda barnet. Hon växte upp på landet med sin mor och far.

Hon utbildade sig till frisör och var yrket troget hela livet, med ett kortare uppehåll för att prova annat.

Mamma åkte på årliga skidresor till Arvidsjaur och i början på 70 talet fick hon jobb på Gerd damfrisering i Arvidsjaur. Hon träffade då också våra far och bestämde sig för att stanna kvar på orten. 1975 föddes sonen Kjell och 1979 dottern Åsa. Många resor blev det sen för hela familjen till barndomshemmet i Finland.

2005 gick mamma och pappa skilda vägar, men behöll en god relation. 2005 och 2008 föddes barnbarnen Moa och Malte och skapade guldkant på tillvaron. Momme kom så ofta hon kunde och hälsade på och engagerade sig kärleksfullt i dem.

Mamma var en utåtriktad person som tyckte om att delta i många olika sociala sammanhang. Hon gillade att resa, laga mat, sticka och läsa.

Sista åren köpte hon en husvagn som hon åkte omkring i på bla danser. Med sin sociala och positiva syn på livet var hon en som gjorde avtryck i många människors liv. Hon var ett stort stöd för oss barn och satte alltid våra behov före hennes egna. Hon var generös och kärleksfull och ställde alltid upp i alla lägen.

Mammas var en riktig kämpe och otroligt tapper vilket visade sig än en gång när hon i april fick veta att cancern härjade i hennes kropp.

Många är vi som kommer att minnas mamma som den fantastiska person hon var och saknaden efter henne är stor, men vi bär med oss så många fina minnen av henne i våra hjärtan.

Vila i frid älskade mamma!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!