Torbjörn Modin

Dödsfall2013-07-31 06:00

På Öregården, Örträsk, avled Torbjörn Modin, den 19 juli, efter en tids sjukdom. Han blev 80 år, en månad och 15 dagar. Närmaste anhöriga är brorsbarn med familjer.

Torbjörn är född och uppväxt i Arvidsjaur tillsammans med föräldrarna Magnus och Viola Modin samt framlidne storebror Sören.

Familjen flyttade till Bollnäs. Pappa Magnus dog 1941 och mamma Viola hade två pojkar att sköta om. De flyttade till Lycksele. Torbjörn arbetade i unga år på sjön. Sedan blev det olika arbeten som brobyggen, vägarbeten, en tid på kyrkogårdsförvaltningen och så många år på Träskofabriken.

Mamma Viola köpte Prästbacken, en plats vid Öreälven i Långsele, där hon och sönerna Sören och Torbjörn fick ett litet paradis.

Torbjörn tyckte om att vara och arbeta i skog och mark, plocka bär och fiska, kanske vid någon fjällsjö i yngre dar. Han läste mycket främst skönlitteratur, dokumentärer och olika skildringar. Han var noga med att hålla sig ren och ha stilrena kläder.

Torbjörn var mycket släktkär, hans stora glädje var att få ha brorsbarnen med familjerna omkring sig och även kusinerna med familjer. Fick han besök av grannar eller kamrater fanns det alltid tid till att sitta och prata och bjuda på kaffe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!