Karl-Henrik Lindgren

Foto:

Dödsfall2015-09-26 06:00

Måndag den 21 september somnade Karl-Henrik Lindgren, Glommersträsk, in efter en tids sjukdom.

Hans resa startade 1942 som näst yngst av totalt sju barn till Engelbert och Sigrid Lindgren i Kåtaselet. 1966 träffade han sin älskade livskamrat Mary, född Lundgren, på en dans i Folkets Hus, Abborrträsk. De gifte sig fem år senare, 1971. Med tiden utökades familjen med två söner.

Han startade sin yrkesbana 1957 som varubud på Karlssons i Jörn. 1960 påbörjade han sin utbildning vid Teleskolan för att tre år senare ta anställning på Statens Järnvägar som telereparatör. Under sin anställning på SJ och senare Banverket, vidareutbildade sig Karl-Henrik vid SJ-skolan, Ängelholm, i perioder. Han stannade kvar vid järnvägen fram till sin pension 2005.

Förutom barnbarnen var hans stora intresse fisket, ett intresse som han delade med sina vänner och som han senare överförde till sina barn och barnbarn. Kåtaselet hade genom hela livet en stor betydelse, där hade han sin oas och där kunde han träffa sina syskon för att dela högtider och glädjas tillsammans med dem. Fotbollen och ishockeyn var en stor del av Karl-Henriks fritid. Till en början som aktiv själv i Kåtaselets lag inom båda sporterna. Sedan han träffat Mary så värvades han över till GLIF, Glommersträsk Lappträsk IF.

Han spelade back och var framgångsrik på ishockeyplanen. Då den aktiva karriären var över tog han steget över till lagledare och senare även tränare för sina söners ungdomslag. Det som främst kännetecknade Karl-Henrik var hans varma personlighet, positiva inställning och hans sinne för humor. Det fanns inga problem som var för stora och det fanns alltid utrymme för skämt. Hans sociala sätt förde med sig många vänner och bekanta i hela Norrland. Efter en kortare tids sjukdom somnade han in i kretsen av de närmaste. Trots sin sjukdom så höll han modet uppe och hans personlighet som fanns där ändå tills han inte orkade mer. Vi kommer att minnas honom med glädje, värme och kärlek i våra hjärtan.

In memoriam

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!