Matlagningsguld till Anette och Team Culinar
OS-guld i matlagning blev det i måndags till Anette Holmqvist, Arvidsjaur, och de övriga medlemmarna i Team Culinar, det militära kocklandslaget.- Jättekul, säger Anette.
Anette Holmqvist lagar i veckan mat i Tyskland, tillsammans med övriga medlemmar i Team Culinar. Ett guld är redan klart och smakar de bra i dag kan det bli ytterligare ett. (Arkivbild)
Foto: Göran Granström
- Vi gelear maten, det ska se snyggt ut.
I dag, onsdag, kan nya framgångar vänta.
Då avgörs Varma köket-tävlingen.
- Då lagar vi mat åt 150 personer, en trerättersmiddag som ska ätas. Det blir bland annat rimmad oxbringa till förrätt och fisk till varmrätt, säger Anette.
Redan klockan sju på morgonen börjar Team Culinar arbetet i köket, klockan tolv ska maten serveras.
- Hur det går får vi inte veta förrän på torsdag, när prisutdelningen hålls.
Team Culinar består av medlemmar från olika förband och försvarsgrenar och är en uppvisningsgrupp inom Försvarsmakten.
Team Culinar ska tillvarata och utveckla den militära koktrosstraditionen till moderna kulinariska upplevelser.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!