10 000 kronor till Världens Barn

På lördagen var det såväl avslutning på mångfaldsveckan som FN-dagen. Detta firades i Arvidsjaur med internationell fest, som anordnats av ett gäng ungdomar. Över 200 personer kom för att äta mat, bli ansiktsmålade, umgås och lyssna på uppträdanden. Det gjorde att tjejerna uppnådde sitt mål, och kommer att lämna över 10 000 kr till insamlingen Världens Barn.

Nästan alla festfixare samlade! Bakifrån från vänster: Jemila Salim, Nasrin Ebrahimi, Lidia Castillo Espana, Wendy Escobar Espana, Zena Yousef, Gloria Gomez, Rosa Gomez Espana, Nancy Quinonez, Doline Niyumofasha, Lina Castillo Espana, Eliter Escobar Espana och Adriana Gomez Espana.
Bildtext 02

Nästan alla festfixare samlade! Bakifrån från vänster: Jemila Salim, Nasrin Ebrahimi, Lidia Castillo Espana, Wendy Escobar Espana, Zena Yousef, Gloria Gomez, Rosa Gomez Espana, Nancy Quinonez, Doline Niyumofasha, Lina Castillo Espana, Eliter Escobar Espana och Adriana Gomez Espana. Bildtext 02

Foto: Malin Johansson

ARVIDSJAUR2015-10-25 14:02

Nasrin Ebrahimi var redan i våras med och arrangerade en internationell fest på Medborgarhuset i Arvidsjaur, så lördagens event var hennes andra för i år. Diskussionerna på ännu en internationell fest påbörjades redan i somras, men det var för en månad sedan som arbetet drog igång på allvar.

– Den här gången är vi ännu fler som hjälps åt, vi är många från olika länder som samarbetar, säger Nasrin.

Arrangemanget görs via Rädda Barnens Ungdomsförbund på eget initiativ av ett gäng tjejer, som tycker det är viktigt att förbättra integreringen.

– Vi kommer från olika länder men vi bor i samma samhälle. Syftet är att integrera mer, att lära känna varandra, för när man väl börjar prata med varandra ser man att alla länder och religioner har mycket gemensamt, säger Nasrin, och får genast medhåll från Nancy Quinonez.

– Jag har lärt mig att ibland tror man att genom att se på en person, så kan man avgöra om man har något gemensamt eller inte. Men jag har lärt mig när vi arbetat med det här att om man bara börjar prata, så inser man att man har något gemensamt med nästan vem som helst.

Arbetet med festen har varit lärorikt, på många sätt. Förutom planering och samarbete, har det också varit utvecklande.

– Medan vi planerat har jag också lärt mig en del slangord och uttryck, som käka, chilla –ta det lugnt–, säger Zena Josef, som bott i Arvidsjaur i precis ett år. På frågan vad som varit svårast med att anordna festen svarar hon snabbt:

– Jag tror faktiskt att det är svårt i köket, för jag har inte sett min mamma sedan igår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om