Ur PT:s arkiv

PT den 13 januari 1998.

PT den 13 januari 1998.

Foto: Arkiv

Familj2023-02-13 05:30

För 50 år sedan

Valfrid Markström i Vitsand är en 80-årig pensionär som aldrig i hela sitt liv ägt ett motordrivet fordon. Han har tagit sig fram här i livet per cykel och spark. Statens Trafiksäkerhetsverk har dock fått för sig att han äger ett motorfordon med registreringsnummer BD 4187 och uppmanat honom att lösa ut ny nummerplåt och betala 141 kronor i fordonsskatt.

För 25 år sedan

Festivalbolaget Piteå Dansar och Ler AB breddar sitt ägarskap. Åtta nya delägare vid sidan om vd Olle Lundqvist är klara. Lundqvist kommer att ha kvar 30 procent av aktierna i bolaget, hoppas att även kommunen ska bli delägare i PDOL, exempelvis via Nolia. Något sådant är dock inte aktuellt, enligt kommunalrådet Peter Roslund. Delägare i bolaget är Staffan Thurén, Svante Blomqvist, Olle Lundqvist, Christer Olsson, Piteå Resebyrå, Jan Westerberg, IVAB. Östen Berglund, Piteå taxi, Tage Skoog, Skoogs hotell, Erik Brännström, Piteå resebyrå, och Erik Lindbäck, Lindbäcks Bygg.

För 10 år sedan

Av ett 30-al personer i fas 3 som erbjöds sysselsättningsplats hos sociala företaget Jobbcentralen i Älvsbyn i fjol har 42 procent gått vidare till anställning. Mona Jensen är en av Älvsbyborna som numera jobbar heltid i företaget. ”Nya som kommer hit efter flera års arbetslöshet blir peppade av att se att vi faktiskt är många som fått jobb”, säger Jensen.

En ny konstgärsmatta, 400 sittplatser under tak och en ny byggnad med omklädningsrum, Piteå kommuns satsar tio miljoner kronor på att rusta upp LF Arena.

För 5 år sedan

Efter 16 års tjänstgöring i kommunfullmäktige riskerar den nyblivne sverigedemokraten och tidigare moderaten Lage Hortlund att förlora sin plats i kommunens högsta beslutande organ. Det var i början av januari som Lage Hortlund tillsammans med Sverigedemokraterna offentliggjorde att han med omedelbar verkan bytte parti. Hortlund har sedan 2002 suttit i kommunfullmäktige på Moderaternas mandat. Nu står det klart att han sedan partibytet riskerar sina förtroendeuppdrag i kommunen, då han inte längre står på valbar plats till kommunfullmäktige. Hortlund tror emellertid inte att hans politiska karriär i kommunfullmäktige är över. -Jag är helt övertygad om att vi kommer att gå framåt i valet. Jag tror att min plats på listan blir en valbar plats, säger Hortlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!