För 75 år sedan
Älvsby brandkår har under 1947 utkallats 18 gånger, varav 6 inom municipalsamhället och 12 till övriga kommunen. Brandkåren i Vistheden har under året utkallats tre gånger varav två till skogseldar. Brandkåren i Vidsel har icke behövt anlitas för någon brandsläckning. Kåren har däremot hållit 10 övningar med ett genomsnittligt deltagarantal av 9 man.
Till ett förordnande såsom sjukhusintendent vid Furunäset sjukhus i Piteå förordar medicinalstyrelsen sjukhusintendenten vid statens anstalt för fallandesjuka Vilhelmsro i Jönköping Bertil Strandlund.
Första spadtaget på skolhusbygget på Klubbgärdet har tagits då grävskopa börjat grundläggningsarbetet. En dryg vecka behöver skopan för att gräva grunden och sedan sätter byggmästaren igång för fullt med gjutningen.
För 50 år sedan
Filadelfia i Piteå firade 35-årsjubileum i dagarna fyra. Högtiden inleddes med talare redaktör Hilding Söderholm, Stockholm, som representerade en av de första predikantperioderna i början av 1940-talet och pastor Gösta Karmenborg, Djuptjärn, som förstod Filadelfia sista hälften av 1960-talet.
Vattenfall informerade Piteå kommunfullmäktige om planerna på ett kärnkraftverk i Jävrebyn. Planerna avser ett mycket stort kärnkraftverk, troligen 6 000 miljoner kilowatt, vilket är dubbelt så mycket som hela Lule älv ger, att antalet sysselsatta under utbyggnaden kommer att uppgå till maximalt 2 000 personer och 300 sysselsättas i driften samt att skatteinkomsterna för Piteå kommuns del med nuvarande skatteregler blir i storleksordningen 10 miljoner kronor vid utbyggnad för 4 000 miljoner kilowatt
För 25 år sedan
Lokalerna i äldreboendet Öjagården fungerar inte som de ska. Därför måste de byggas om. Det anser Centerpartiet i Piteå som tillsammans med Socialdemokraterna författat en skrivelse till kommunstyrelsen. I den kräver partierna att bristerna vid Öjagården åtgärdas. De vill att en utredning tar fram ett beslutsunderlag i god tid innan budgeten för 1999 ska klubbas.
För 10 år sedan
Landstinget har förlorat nästan 36 000 patienter i Norrbotten sedan Vårdvalet infördes 2010. Bara i Piteå handlar det om drygt 12 000 patienter, eller en tredjedel av Piteborna, som i dag är listade aningen Cederkliniken eller Sensia hälsocentral. För landstinget innebär det intäktsbortfall i mångmiljonklassen – lokaler har fått krympas och personal sägas upp.