Ur vårt arkiv

Ur arkivet: Detta hände den 21 juni.

Ur arkivet: Detta hände den 21 juni.

Foto: Maria Johansson

Familj2022-06-21 05:00

För 100 år sedan

Annons: Var ska´vi fira Midsommar? Jo, naturligtvis i den natursköna Tjärnparken i Munksund där först anordnas med början midsommarafton kl. 8 samt fortsätter midsommardagen och söndag den 25 med början kl 4 e.m. Bland den mängd storslagna anordningar må här endas nämnas att vid de välrustade försäljningsstånden av olika, servering kommer att prompt och fermt ombesörjas av nordens skönaste damer, samt att för musiken å den stora, konstnärliga dekorerade dansbanan ansvarar den över hela landet välkända musikkåren Lyran. Inträdesavgiften till fästplatsen 50 öre för äldre och 25 öre för barn. Berusade personer utmotas. Kom se och tag del av de storslagna anordningarna. För en trevlig midsommar ansvarar då Arrangörerna. 

Annons: Stor Midsommarfäst anordnas av Vargbackens Arbetarkommun i det natursköna Sikfors med början midsommarafton kl. 7 e.m. och midsommardagen kl 5 e.m. Föredrag hålles midsommarafton av den välkände talaren hr Hugo Victorin från Luleå. Bland anordnarna nämnas: Kaffe, Smörgås-& läskedrycksstånd. Konditori. Grisen i säcken. Rättvisa m.m. Dans å dansbana samt kring majstång. Fin-fin musik! Välkommen både gamla och unga! OBS! Festplatsen vid Järnvägsbron. Kommittén.

För 75 år sedan

Logen 1788 Älvsby väl kommer denna sommar att påbörja barnkoloniverksamhet vid logens sommarhem i Nyfors. Det blir 10-12 pojkar som beredas en månads sommarvistelse i det vackert belägna sommarhemmet.

För 50 år sedan

160 pensionärer i Arvidsjaur har tagit bladet från munnen när det gäller penninginsamlingar utanför affärer och i pensionärs- och ålderdomshem. Vid ett möte som Arvidsjaurs pensionärsförening anordnade gick man till storms mot tiggerierna. – Ska man inte kunna gå förbi en affär utan att bli överfallen av tiggare som vill ha pengar till alla möjliga religiösa samfund.

För 25 år sedan

En stor kram och en midsommarkrans, Det gav treåriga Linda Morén till 102-årige Albert Wikström. De träffades i samband med att servicehuset Österbo firade midsommar med Cypressens Daghem i Piteå på torsdagen. Då passade alla som var där på att också gratulera Albert som fyllde 102 år i onsdags.

25-årig bröllopsdag firar på midsommarafton Monika och Leif Jansson, Arvidsjaur.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!