Ur vårt arkiv

 Ur vårt arkiv: Detta hände den 18 maj.

Ur vårt arkiv: Detta hände den 18 maj.

Foto: Maria Johansson

Familj2022-05-18 03:30

För 100 år sedan

Annons: Några lass god Potatis uppköpes av E.E. Wallstén. Rikst. 75.

Annons: En stilig Blomsterrabatt på gården kostar inte många ören. Köp Blomsterfrön i Älvsby Handelsförenings affärer.

Annons: Såg- och Snickerifabrik till salu. Härmed infordras anbud på Piteå Såg- och Snickerifabriks tillhöriga fasta egendom å Strömsborg i omedelbar närhet av Piteå stad. I fastigheten, som har ett mycket centralt läge, finnes inrymd fullständig snickerifabrik, plan-, rikt- och bygghyvel samt cirkelsåg m.m. Elektrisk drivkraft samt dessutom fotogenmotor som reservkraft. Anbuden böra var inlämnade före den 1 juni och adresserade till Piteå Såg- och Snickerifabrik, Piteå, som lämnar alla önskade upplysningar.

Annons: De mäldsökande som önska få sin mäld samma resa från Roka Kvarn, torde infinna sig om kvällarna för att få sin mäld över natten.

För 75 år sedan

Logen 1788 Älvsby Väls möte beslutade om fortsatt servering i sommarhemmet på söndagseftermiddagarna. Utom servering både ute och inne skulle besökarna ha tillgång till olika spel samt till musik.

För 50 år sedan

Från den 1 juni blir det en del postala omorganisationer i Långträsk, Koler och Storsund. Det innebär bl.a. att poststationen i Långträsk flyttar från järnvägsstationen till en lokal som är belägen centralt i byn. I Koler och Storsund ersätts poststationen med postombud. Samtliga hushåll som i dag har Koler och Storsund som ortsadress får dessa ändrade till Älvsbyn.

För 25 år sedan

Minns ni Jordens Sång vid Storforsen i slutet av 80-talet? Nära till naturenarrangemanget med bland andra Lasse Berghagen, Jan Malmsjö och Stefan Edman som formade sig till jättelik publiksuccé. Nu är det dags igen för en uppföljare i form av ”Gränslös miljö”. Arrangemanget går av stapeln den 2 augusti och precis som då är Lasse Berghagen ett av de stora dragplåstren. Bakom arrangemanget står Belamore, en vänskapsförening med inriktning på Ryssland och i främsta hand å Kandalaksja-området. Ordförande är Arne Petterson, Öjebyn. Överskottet från Storforsen-arrangemanget kommer också at gå till olika miljöprojekt i Ryssland och det bör betonas att artisterna ställer upp till mycket moderata gager. Förutom Lasse Berghagen kommer Lill Lindfors med kör och orkester.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!