Totalt 70 deltagare på surströmmingsfest i dagarna två

PRO Infjärdens årliga surströmmingsfest, hölls i dagarna två den 19 och 20 augusti. Festen arrangerades som vanligt i EFS lokalen i Sjulnäs, utifrån folkhälsomyndighetens uppmaning att hålla avstånd.

Totalt 70 deltagare lät sig väl smaka av surströmming eller inlagd sill.

Totalt 70 deltagare lät sig väl smaka av surströmming eller inlagd sill.

Foto: Privat

Familj2021-09-11 10:00

Vid första tillfället deltog cirka 40 medlemmar. Mötet inleddes med välkomsthälsning av tf ordförande/kassören Stig-Roland Nilsson samt kort information om det som varit och styrelsens planering för oktobermöte och julmöte med traditionellt julbord. Nilsson redogjorde för föreningens planer för framtiden när det gäller studier, möten och resor. I dagsläget har föreningen 180 medlemmar. (mycket lite tapp under coronan). Föreningens ekonomi är mycket god.

Dagens gäst Tage Skoog berättade om sitt liv från sitt hem och uppväxt. Om från hur han i sin ungdom debuterade om säljare av hornsimpor till en hönsfarmare och om sin tid som springgrabb och allt i allo i en blomsterhandel. Industriarbete inom SCA, som innebar utbildning, nedmontering av en pappersmaskin i Sundsvall, montering i Skuthamn och arbete med att passa maskinen och producera papper. Detta arbete väckte tankar om framtiden: "Skall jag tillbringa resten av mitt liv med att sitta och räkna kondens som droppar från taket". Tage Skoog sa upp sig och började som damsugaragent, sedermera vitvaruförsäljare, föll för locktonerna från ett företag i oljebranschen. Han kryddade sina berättelser med anekdoter om hur allt fallit på plats.

Kökspersonalen serverade surströmming med alla tillbehör och de som inte tyckte om surfisk, serverades inlagd sill.

Mötet avslutades med lotteridragning och ett tack till alla och ett särskilt tack till kökspersonalen. Dag två den 20 augusti deltog cirka 30 medlemmar, upplägget var desamma som föregående dag. Jag tror att det var uppskattat av gästerna att kunna träffas igen och vi i styrelsen hoppas att vi kan genomföra vår planering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!