Skogskaffe och halstrad fisk – inte bara glassigt

Naturälskaren Sören Häggroth, Luleå, vistas mycket ute i skog och mark. Han tycker att vi ska vara lite extra uppmärksamma under den här årstiden då många vilda djur föder sina ungar under våren.

Kaffekokpannan är ibland så sotig att man får skrapa botten med sin kniv.

Kaffekokpannan är ibland så sotig att man får skrapa botten med sin kniv.

Foto: Sören Häggroth

Familj2021-05-24 11:00

Nu är mycket på gång i naturen. Fåglar har byggt bon och en del ruvar redan på äggen. De veckor som vi nu har framför oss – är kanske den känsligaste och sköraste tiden ute i det fria. Vi som vistas ute behöver visa extra hänsyn. Ha hundarna kopplade på promenaden och inte låta katterna vara helt utan observation. Med det skrivet så är vi nu redo att möta sommaren i all sin skönhet.

undefined
Kaffekokpannan är ibland så sotig att man får skrapa botten med sin kniv.

Förutom allt som grönskar och allt som händer i djurens värld. Får man äntligen lägga på skogspannan över elden. Om fiskelyckan är god, så tas halstret fram som rostat lite under vintern i vanlig ordning. Det kan låta lite glassigt och nog så mycket Norrland, men en kopp kokkaffe, och nyhalstrad harr i den ljusa sommaren kvällen är något utöver det vanliga. 

undefined
Längtan efter detta får en att överleva vilken vargavinter som helst.

Med den vetskapen och den längtan överlever man vilken vargavinter och snöig pingstafton som helst!

undefined
Bra att ha hunden kopplad denna tid. Trastungen hade ramlat ur boet och ropade på mamma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!