Gerdh Nilsson, Böle Hembygdsförening, delade med sig av erfarenheter, recept och instruerade de fyra bakgrupperna, 4 deltagare i varje grupp, totalt 16 deltagare, bakning i bagarstuga.
Bakningen ägde rum i Böle Bagarstuga. I tre av bakgrupperna bakades enbart mjukkaka och i den fjärde bakades både mjukkaka och Ljusugnsbröd (tunnbröd). Vid anmälan valde deltagarna vad de ville baka och i vilken grupp. Deltagarna fick prova på samtliga moment som ingår vid bakning i bagarstuga, från att blanda och jäsa degen till att kavla, grädda samt skära och paketera bröd.
De bröd som bakades fick deltagarna sedan dela på och ta med sig hem.
– En riktigt rolig och smaskig aktivitet. Det är fjärde året som PKF bakar i bakar i bagarstuga med sina medlemmar. Det känns viktigt att föra kunskapen vidare. Det är ett värdefullt kulturarv som annars riskerar att falla i glömska om inte kommande generationer får lära sig hur det går till, kommenterar PKF:s ordförande Eva Lundqvist, en av dem som deltagit samtliga år vid PKF:s bagarstudebakning.