Ny spetsutbildning för länets politiker

Politikerskola för den som känner sig redo för att kliva fram i valet 2022 har hållits i Piteå. 16 uvalda deltagare från Norr- och Västerbotten deltog.

Malin Viklund och Helen Lindbäck, (KD), var två av politikerna från Norrbotten som deltog i politikerskolan.

Malin Viklund och Helen Lindbäck, (KD), var två av politikerna från Norrbotten som deltog i politikerskolan.

Foto: Privat

Familj2020-10-07 14:00

Från Piteå hade KD:s företrädare i Piteå Helen Lindbäck och Malin Viklund antagits till spetsutbildningen som hade 41 sökande. Den vänder sig till personer som är redo att ta på sig tyngre uppdrag i framtiden. Man måste också vara beredd på att lägga ned tid, engagemang och förberedelser. Detta genom att bland annat läsa kurslitteratur, förbereda brandtal och ta fram en kommunikationsplan. 

Kata Nilsson, ledarskribent på Piteå-Tidningen medverkade med att lära ut hur man skriver insändare och debattartiklar. Anders Sellström från partistyrelsen undervisade om Kristdemokraternas ideologi samt om hur man debatterar framgångsrikt. Retorikens grunder stod också på programmet. 

Dessutom medverkade Per Gudmundsson som är Ebba Buschs presschef. Han berättade om vad en nyhet är och hur man ska förhålla sig till kniviga mediala situationer. 

Nästa utbildningstillfälle blir i Umeå i januari. Innan dess ska alla ha skrivit en debattartikel samt läst in ytterligare kurslitteratur. "Politikernas ekonomibok", "Att vara ordförande och ledare", samt "Ingen kommer undan politiken" är böcker som ska läsas. 

Utbildningen sker i samarbete med Vuxenskolan i Piteå och Umeå i deras lokaler. Däremellan kommer vissa utbildningspass att hållas digitalt via Zoom. Partiavdelningen står för deltagaravgiften som kan bekostas tack vare partistödet från kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!