Minnesord: K-G Olofsson

Familj2021-02-09 14:00

Vår vän K-G Olofsson från Arjeplog har lämnat oss i sorg. När vi som ung läkarfamilj flyttade till Arjeplog för drygt 55 år sedan, så var det just K-G och hans hustru Anne-Marie, som bjöd hem oss till sig i den trevliga revirbostaden på Norrbacka. Föga anade vi att denna kväll var startpunkten på en livslång och varm vänskap. 

K-G har alltid varit en hängiven fiskare – åtskilliga underbara rödingmiddagar fick vi därför ofta avnjuta i deras hem. Ett av våra fiskeintresserade barnbarn har alltid varit en stor beundrare av K-G sedan han utan tvekan drog av sig brallorna och vadade ut i det iskalla vattnet för att hämta barnbarnets fastnade fiskedrag.

K-G har alltid varit en av våra bästa vänner – trygg, uthållig och omtänksam i sin vänskap. Den enda gången vår vänskap sattes på prov – det var i det årliga Silverloppet. Vi var båda glada för motion och inte minst i herrarnas motionsgymnastik på måndagar var vi båda flitiga. Vi hade båda ganska god kondition – men just i Silverloppet visade sig alltid K-G vara överlägsen mig.

Åren har gått så fort. K-G har uthålligt stannat i Arjeplog och skött Arjeplogs revir. För mig har K-G alltid framstått som oerhört plikttrogen i sitt jobb som jägmästare och revirförvaltare. K-G och Anne-Maries hem under många år på Knabben har alltid varit ett välkomnande och generöst hem, när vi fortsatt göra våra årliga besök i Arjeplog. Det känns tomt, när K-G nu inte står där på trappan och säger sitt välkommen. Vi tackar för mångårig och fin vänskap. Vila i frid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!