Minnesord: Judith Vesterlund

Familj2020-11-02 14:30

Judith Vesterlund, Arvidsjaur, har avlidit i en ålder av 90 år. Hon var född i byn Moskosel som andra barnet till Helmer och Nancy Hedman, i en syskonskara på tre döttrar.

Under sin ungdom arbetade Judith som butiksbiträde vid Bror Johanssons lanthandel i Moskosel. 1949 träffade Judith sin livskamrat Gunnar, bördig från Brännmark utanför Vidsel. Paret gifte sig 1951 och bosatte sig efter giftermålet i Moskosel och blev föräldrar till två söner, Rolf och Ulf. Judith var under åren i Moskosel hemma med barnen. 

Makarna flyttade 1969 till Arvidsjaur där Judith började arbeta på Posten, där blev hon en mycket omtyckt kollega bland sina arbetskamrater. Detta var en väldigt rolig tid i Judiths liv som hon såg tillbaka på med många ljusa minnen. Det stora intresset var fritidshuset i Malmesjaur där hon och Gunnar tillbringade sina somrar och tog emot många årliga besök från vänner, barn och barnbarn. Under hela sitt liv var Judith väldigt socialt lagd och blev genom sitt öppna och varma sätt vän och bekant med många i trakterna runt Moskosel och Arvidsjaur. 

Judith var en väldigt empatisk person som kände ett starkt engagemang för människor som hade det svårt i världen och blev genom Amnesty en flitig brevskrivare till olika diktatur- och förtryckarregimer runt om i världen.

Ett stort glädjeämne var de fyra barnbarnen som älskade att komma till Malmesjaur varje sommar. Farmor Judiths goda pitepalt och mjukkaka var självskrivna önskemål från barnbarnen under varje besök. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig hos sina barnbarn.

Hon hade även en stor vänkrets genom Gammeldansens vänner (GDV) som var ett annat av hennes stora glädjeämnen i livet.

Efter att Judith blivit ensam när maken Gunnar gått bort 2010, fann hon en stor glädje i att hennes två systrar, som också flyttat till Arvidsjaur, bodde nära henne så systrarna kunde träffas och umgås dagligen.

Hon sörjs närmast av familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!