Minnesord: Inga-Greta Ringius

Familj2021-01-04 18:00

Inga-Greta Ringius avled i stillhet den 15 december 2020. Hon blev 87 år. Inga-Greta bodde hemma men fick hjälp av hemtjänsten på grund av sin svaga hälsa.

Hon arbetade som lärare vid Strömbackaskolan under många år och många är de elever som kommer ihåg henne. Hon hann ha flera generationer av elever.

Inga-Greta började som gymnastikdirektör men vidareutbildade sig till lärare i tyska och engelska och även i italienska. Hon drevs av en ständig nyfikenhet och vilja att lära sig något nytt. Spanska blev det sista språk, som hon intresserade sig för.

Hennes intresse för ny kunskap och vilja till utveckling visade sig tidigt, när slalomåkning introducerades. Hon blev något av en pionjär inom den skidsporten. Inga-Greta arbetade som skidlärare i Sverige, Österrike och Amerika. Och många är de skidbackar som vi besökt med henne.

Vi minns henne som en mycket prydlig och ”väluppfostrad” dam. Hon deltog med stort intresse i vår bokcirkel och läste mycket gärna modern litteratur. Vi besökte också teater- och operaföreställningar tillsammans. 

Inga-Greta hade en stor vänkrets och ett rikt socialt liv, tills hälsan svek. Vi minns henne med glädje. Hennes vänlighet och kloka reflektioner. Hon är saknad.

Vännerna genom Berit H

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!