Minnesord: Dan-Rune Öhlund

Familj2021-03-01 11:00

En stor profil i Älvsbyn har hastigt och oväntat slutat sina dagar. Dan-Rune Öhlund var funktionshindrad och sista åren helt rullstolsburen. Trots sina begränsningar så hade han ett stort omvärldsintresse. Han var intresserad av musik och kände till de mesta om artister och låtskrivare. Han var också mycket intresserad av sport och följde noggrant sporthändelser i radio och tv. 

Han var också intresserad av människor han kom i kontakt med. Särskilt intresse hade han för sina personliga assistenter, deras liv och familjer. De sista 17 åren av sitt liv hade Dan-Rune personlig assistans dygnet runt. Den grupp av assistenter som anställdes var alla utom en av utländsk härkomst. Denna grupp har genom åren varit stabil och inte förändrats nämnvärt. Den har varit Dan-Runes familj, eftersom han i stort saknar anhöriga sedan hans mor gick bort för många år sedan. Assistenterna har på ett kärleksfullt och kompetent sätt svarat för Dan-Runes omvårdnad, träning och dagliga stimulans. Man möttes alltid av värme från Dan-Rune och hans assistenter när man kom på besök i hans hem.

Nu är saknaden stor hos oss alla som på olika sätt kom i kontakt med honom. Inte minst är han saknad och sörjd av sina personliga assistenter, vars framtid nu ter sig oviss. Som assistent är det svårt att ta till sig att Dan-Rune inte längre möter upp med sin godmorgon-hälsning när dagen börjar och att alla hans rutiner och allt annat i hans tillvaro inte längre, efter alla dessa år, är föremål för deras omsorg och yrkesmässiga plikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!