Många firade valborg och njöt av samvaron

Valborgsmässoeldar brann på många platser i Pite Älvdal. I Nystrand, Yttersta och i Badhusparken i Piteå samlades folk för att fira att vintern rasat ut och att äntligen få umgås.

Valborgselden tar sig och ökar i styrka.

Valborgselden tar sig och ökar i styrka.

Foto: Torbjörn Lund

Familj2022-05-02 14:00

Som vi har längtat, nu lämnar vi vintern bakom oss och livskraften återvänder så sakta hos både natur och människor. Covid-19 börjar långsamt släppa sitt grepp om tillvaron och vi kan förhoppningsvis åter börja umgås på ett mer normalt sätt. 

Det finns säkert ett uppdämt behov av att träffas vilket också märktes när hembygdsföreningen arrangerade ett välbesökt valborgsfirande vid hembygdsgården i Yttersta, ett vårtecken så gott som något. Hyggligt väder, lotter, våfflor, kaffe, korv, saft, glass och ett gäng med alldeles vanliga och vänliga människor, skriver Torbjörn Lund i en hälsning till familjeredaktionen. 

undefined
Valborgselden tar sig och ökar i styrka.
undefined
I byn Yttersta fanns tre glada lottförsäljare från vänster Greta, Ronja och Lilly.

Vi hade många besökare vid vår majbrasa både utanför och i bygdegården i Nystrand.

Alla åldrar möttes enligt tradition i Nystrand vid majbrasan och föreningen hade tänt grilleldar för alla besökare för att kunna grilla korv eller få en pratstund vid elden. Inomhus fanns det möjlighet att fika, äta hamburgare och våfflor samt köpa lotter. Matvarubutiker i Älvsbyn sponsrade med godisregn till barnen, skriver Ingalill Olofsson, sekreterare Nystrands byggnadsförening.

undefined
Valborgsfirande i Nystrand lockade många bybor.

SCA-Pitebygdens manskör sjöng in våren på tre ställen under valborgsmässoafton, Rådhustorget, Ottergården i Norrfjärden och Badhusparken i Piteå. De sjöng bland annat ”Vinter rasat ut” och ”Glad såsom fågeln”. Publiken visade vårkänslor genom att sjunga med, skriver Sture Oscarsson.

undefined
SCA-Pitebygdens manskör sjöng på ett flertal ställen i Piteå under lördagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!